For å få det beste ut av bake-off-brød og bakervarer, bør du ha gode rutiner for håndtering og tilberedning av produktene. Her finner du det du trenger for å få perfekt resultat med bakervarene dine. 

Du kan selvfølgelig oppbevare bake-off-brød i fryseren, men også på kjøl eller i romtemperatur. Det betyr med andre ord at du ikke trenger fryser for å velge bake-off.

Bake-off-brød og brødprodukter som stekes før servering (lettstekte produkter) kan oppbevares på kjøl i opptil en uke uten at kvaliteten forringes. Kjølige omgivelser gjør at tining av de frosne brødene tar lengre tid og holder seg desto lenger. Sørg alltid for at produktene er pakket i tett plast, og å lukke posen helt igjen når du tar ut produkter.

Se komplette instruksjoner under.

Oppbevaring brødbakst

Produktkategori

Romtemperatur

Kjøl

Brød, porsjonsbrød og baguetter Maks 3 døgn Maks 7 døgn
Ferdig delte produkter Maks 2 dager Ikke på kjøl
Oppskåret brød Maks 3 dager Ikke på kjøl
Deigemner Kun på frys Kun på frys

Ved oppbevaring på kjøl, sørg for å plassere produktene direkte på kjøl (2-5°C) ved ankomst. 


Steking brødbakst

Produktkategori Steking fra kjøl Steking fra romtemperatur
Brød 180°C i 10-12 minutter 230°C i 4-6 minutter
Porsjonsbrød 180°C i 6-8 minutter 230°C i 3-5 minutter
Baguetter 180°C i 6-8 minutter 190°C i 6-10 minutter

NB! Alle bake-off-produkter som skal stekes, tines før steking

Brød fra kjøl må stekes på lavere temperatur over litt lenger tid siden kjernetemperaturen i brødet er lavere.

Brødbakst bør ha en kjernetemperatur på minimum 60°C etter steking. Test gjerne med et termometer.