Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
For å få det beste ut av bake-off-brød og bakervarer, bør du ha gode rutiner for håndtering og tilberedning av produktene. Her finner du det du trenger for å få perfekt resultat med bakervarene dine.
Du kan selvfølgelig oppbevare bake-off-brød i fryseren, men også på kjøl eller i romtemperatur. Det betyr med andre ord at du ikke trenger fryser for å velge bake-off.
Bake-off-brød og brødprodukter som stekes før servering (lettstekte produkter) kan oppbevares på kjøl i opptil en uke uten at kvaliteten forringes. Kjølige omgivelser gjør at tining av de frosne brødene tar lengre tid og holder seg desto lenger. Sørg alltid for at produktene er pakket i tett plast, og å lukke posen helt igjen når du tar ut produkter.
Se komplette instruksjoner under.
Oppbevaring brødbakst
Produktkategori |
Romtemperatur |
Kjøl |
Brød, porsjonsbrød og baguetter | Maks 3 døgn | Maks 7 døgn |
Ferdig delte produkter | Maks 2 dager | Ikke på kjøl |
Oppskåret brød | Maks 3 dager | Ikke på kjøl |
Deigemner | Kun på frys | Kun på frys |
Ved oppbevaring på kjøl, sørg for å plassere produktene direkte på kjøl (2-5°C) ved ankomst.
Steking brødbakst
Produktkategori | Steking fra kjøl | Steking fra romtemperatur |
Brød | 180°C i 10-12 minutter | 230°C i 4-6 minutter |
Porsjonsbrød | 180°C i 6-8 minutter | 230°C i 3-5 minutter |
Baguetter | 180°C i 6-8 minutter | 190°C i 6-10 minutter |
NB! Alle bake-off-produkter som skal stekes, må tines før steking
Brød fra kjøl må stekes på lavere temperatur over litt lenger tid siden kjernetemperaturen i brødet er lavere.
Brødbakst bør ha en kjernetemperatur på minimum 60°C etter steking. Test gjerne med et termometer.