Veggie tofu-burger London style

Tofu-burgeremed blåmuggostkrem, syltet rødløk og stekt løk, med ost og chili pakket i et deilig brioche style burgerbrød.


5 porsjoner

Dette trenger du: 

__________________________

Dette trenger du til tofu-burger

  • 500 gram romtemperert tofu
  • 50 gram revet parmesan
  • 50 gram revet mozzarella
  • 1 egg
  • Salt og pepper
  • Formfett

Dette trenger du til blåmuggost

  • 3 dl fløte
  • 200 gram blåmuggost

Dette trener du til syltet rødløk

  • 300 g rødløk skåret i tynne skiver
  • 2 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • salt

Slik gjør du:

  1. Varm brødene i en panne
  2. Smør topp- og bunnen på burgerbrødet med blåmuggostkrem.
  3. Legg på tofu-burger
  4. Stek løk i en panne med sukker og salt.
  5. Topp med stekt løk og syltet rødløk før burgerbrødet topp legges på

__________________________

Slik lager du tofu-burgere

  1. Bland alle ingrediensene sammen til en fast deig.
  2. Legg 5 aluminiumsringer (ca 10 cm i diameter) på stekebrett med bakepapir, spray formene med formfett. Fordel deigen i ringene. Sett på kjøl i ca en time før de stekes i 10 minutter ved 180°C.
  3. La kakene avkjøles litt og fjern ringene. Bruk dem som de er eller stek dem i 1 minutt på hver side for å gjøre dem sprøere.

Slik lager du blåmuggostkrem

  1. Varm opp fløten til 50°C, rør inn osten og avkjøl
  2. Pisk blandingen til en luftig krem

Slik lager du syltet rødløk:

  1. Kok opp eddik og sukker og tilsett løken og la det koke i ett minutt
  2. La det trekke og sett til avkjøling