Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Veggie tofu-burger London style
Tofu-burgeremed blåmuggostkrem, syltet rødløk og stekt løk, med ost og chili pakket i et deilig brioche style burgerbrød.
Dette trenger du:
- 5 Hamburgerbrød Brioche style
- 5 stk tofu-burger
- 100 gram blåmuggostkrem
- 200 gram stekt løk
- 100 gram syltet rødløk
- 5 stk salatblader
- Sukker
__________________________
Dette trenger du til tofu-burger
- 500 gram romtemperert tofu
- 50 gram revet parmesan
- 50 gram revet mozzarella
- 1 egg
- Salt og pepper
- Formfett
Dette trenger du til blåmuggost
- 3 dl fløte
- 200 gram blåmuggost
Dette trener du til syltet rødløk
- 300 g rødløk skåret i tynne skiver
- 2 dl eddik
- 2 dl sukker
- salt
Slik gjør du:
- Varm brødene i en panne
- Smør topp- og bunnen på burgerbrødet med blåmuggostkrem.
- Legg på tofu-burger
- Stek løk i en panne med sukker og salt.
- Topp med stekt løk og syltet rødløk før burgerbrødet topp legges på
__________________________
Slik lager du tofu-burgere
- Bland alle ingrediensene sammen til en fast deig.
- Legg 5 aluminiumsringer (ca 10 cm i diameter) på stekebrett med bakepapir, spray formene med formfett. Fordel deigen i ringene. Sett på kjøl i ca en time før de stekes i 10 minutter ved 180°C.
- La kakene avkjøles litt og fjern ringene. Bruk dem som de er eller stek dem i 1 minutt på hver side for å gjøre dem sprøere.
Slik lager du blåmuggostkrem
- Varm opp fløten til 50°C, rør inn osten og avkjøl
- Pisk blandingen til en luftig krem
Slik lager du syltet rødløk:
- Kok opp eddik og sukker og tilsett løken og la det koke i ett minutt
- La det trekke og sett til avkjøling