Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Surdeigsbaguette med kjøttboller
Surdeigsbaguette med kjøttboller
(10 porsjoner)
- 10 Surdeigsbaguette rustikk fin 150g
- 200 g revet mozzarella
Kjøttboller
- 500g kvernet oksekjøtt
- 1 dl finrevet parmesan
- 1 dl mandelmel
- 1½ ts salt
- 1 ts oregano
- 1 ts timian
- 1 ts basilikum
- 1 håndfull hakket persille
- 1 egg
- 2-3 ss god olje
Tomatsaus
- 1 boks hakkede tomater
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss hakket frisk basilikum
- 1 finhakket chili – mengde etter smak
- Salt og peppe
Slik lager du deilige baguetter fylt med kjøttboller.
Kjøttboller
- Bland kjøttet med parmesan, salt, oregano, timian, basilikum, persille og mandelmel.
- Tilsett egg og olje i kjøttblandingen. Lag kjøttboller – gjerne litt flate (størrelse/antall etter eget ønske)
- Legg kjødbollene på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Du kan også steke dem i en stekepanne.
Tomatsaus
- Bland hakkede tomater med hakket hvitløk, basilikum og chili i en kjele. Smak til med salt og pepper.
- Kok tomatsausen godt og la den godkjøre seg mens kjøttbollene stekes ferdig.
- Når kjøttbollene er ferdige, vendes de i tomatsausen.
Anretning
- Skjær baguetten i siden slik at det er plass til kjøttbollene.
- Fyll den med kjøttboller og hell litt ekstra tomatsaus over.
- Drys med revet mozzarella og gratinér sandwichen i ovnen til osten er smeltet og brødet er sprøtt
- Server med frisk basilikum på toppen
Tips:
Del baguettene i tre, og servér dem som mindre porsjoner!
Prøv også dette produktet til:
Surdeigsbaguette rustikk grov 150g