Surdeigsbaguette med kjøttboller

Surdeigsbaguette med kjøttboller


(10 porsjoner)

  • 10 Surdeigsbaguette rustikk fin 150g
  • 200 g revet mozzarella

Kjøttboller

  • 500g kvernet oksekjøtt
  • 1 dl finrevet parmesan
  • 1 dl mandelmel
  • 1½ ts salt                            
  • 1 ts oregano      
  • 1 ts timian
  • 1 ts basilikum
  • 1 håndfull hakket persille
  • 1 egg
  • 2-3 ss god olje

Tomatsaus

  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 1 finhakket chili – mengde etter smak
  • Salt og peppe

Slik lager du deilige baguetter fylt med kjøttboller.

Kjøttboller

  1. Bland kjøttet med parmesan, salt, oregano, timian, basilikum, persille og mandelmel.
  2. Tilsett egg og olje i kjøttblandingen.  Lag kjøttboller – gjerne litt flate (størrelse/antall etter eget ønske)
  3. Legg kjødbollene på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Du kan også steke dem i en stekepanne.

Tomatsaus

  1. Bland hakkede tomater med hakket hvitløk, basilikum og chili i en kjele. Smak til med salt og pepper.
  2. Kok tomatsausen godt og la den godkjøre seg mens kjøttbollene stekes ferdig.
  3. Når kjøttbollene er ferdige, vendes de i tomatsausen.

Anretning

  1. Skjær baguetten i siden slik at det er plass til kjøttbollene.
  2. Fyll den med kjøttboller og hell litt ekstra tomatsaus over.
  3. Drys med revet mozzarella og gratinér sandwichen i ovnen til osten er smeltet og brødet er sprøtt
  4. Server med frisk basilikum på toppen

Tips: 
Del baguettene i tre, og servér dem som mindre porsjoner!

Prøv også dette produktet til:

Surdeigsbaguette rustikk grov 150g