Supreme Umami-burger

Den ulitmate umami-burgeren med trøffelmajones og burger relish som bare må smakes.


5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 5 Gourmet hamburgerbrød
  • 5 skiver bøffelmozzarella
  • 5 stk hakkebøffer
  • 100 gram burger relish
  • 100 gram trøffelmajones
  • 75 gram karamellisert løk
  • 75 gram syltet rødløk
  • En god neve ruccola salat

__________________________

Dette trenger du tll burger relish:

  • 400 gram hakkede tomater på boks
  • 50 gram smør
  • 2 ss bringebæreddik
  • 2 ss mørk rom (kan sløyfes)
  • 2 ss basilikum
  • 2 ts sherryeddik
  • 1 dl brun sukker
  • 2 stk sylteagurker
  • 1 stk chiptole (kan bruke vanlig tørket chili også)
  • Saften fra 1 lime
  • Salt og pepper

Dette trenger du til karamelisert løk med chili

  • 1 løk skåret i båter
  • 2 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 chili
  • Saften fra ½ lime
  • Salt og pepper

Dette trenger du til syltet rødløk

  • 1 rødløk skåret i båter
  • ½ dl sukker
  • ½ dl eplecidereddik
  • Salt og pepper

Dette trenger du til hakkebøff:

  • 750 gram oksekjøttdeig
  • 5 skiver stekt bacon
  • Olje til steking
  • Salt og pepper

Dette trenger du til trøffelmajones:

  • 1 stk eggeplomme  
  • ½ ts dijon sennep  
  • ½ ts eplecidereddik  
  • ½ dl raps olje  
  • ½ dl trøffelolje  
  • 1 stk liten trøffel fint revet (kan sløyfes)  
  • salt og pepper

Slik gjør du: 

  1. Varm burgerbrødene i en grillpanne med litt smør.
  2. Stek deretter burgerne i en panne.
  3. Smør trøffelmajones på brødbunn, legg på salaten og noen skiver bøffelmozzarella
  4. Legg på hakkebøffene og topper med syltet rødløk og karamellisert løk.
  5. Burger relishen smøres på topplokket før servering.

__________________________

Slik lager du burger relish:

  1. Bland alle ingreiensene i en gryte og kok opp. La den småkoke i 30 minutter.
  2. Avkjøles i cirka 30 minutter

Slik lager du karamelisert løk med chili:

  1. Smelt smøret i en kjele, tilsett løk, finhakket chili og sukker.
  2. La dette småkoke til den er gyllen
  3. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Slik lager du syltet rødløk:

  1. Kok opp sukker, eddik, salt og pepper
  2. Tilsett rødløken.
  3.  La det stå og trekke et par timer mens det kjøler seg ned.

Slik lager du hakkebøff:

  1. Finhakk stekte bacon og bland inn i kjøttdeigen.
  2. Form 5 stk hakkebøffene av ca 150 gram pr stk
  3. Krydres med salt og pepper og stekes i panne.

Slik lager du trøffelmajones:

  1. Lag majones ved å pisk eggeplomme, sennep, eddik sammen og spe med litt og litt olje.
  2. Fortsett og piske til det blir en jevn og fin masse. Blir majonesen for tykk kan du spe med litt vann.
  3. Smak til med litt finhakket trøffel, maldon salt og nykvernet pepper.