Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Supreme Umami-burger
Den ulitmate umami-burgeren med trøffelmajones og burger relish som bare må smakes.
Dette trenger du:
- 5 Gourmet hamburgerbrød
- 5 skiver bøffelmozzarella
- 5 stk hakkebøffer
- 100 gram burger relish
- 100 gram trøffelmajones
- 75 gram karamellisert løk
- 75 gram syltet rødløk
- En god neve ruccola salat
__________________________
Dette trenger du tll burger relish:
- 400 gram hakkede tomater på boks
- 50 gram smør
- 2 ss bringebæreddik
- 2 ss mørk rom (kan sløyfes)
- 2 ss basilikum
- 2 ts sherryeddik
- 1 dl brun sukker
- 2 stk sylteagurker
- 1 stk chiptole (kan bruke vanlig tørket chili også)
- Saften fra 1 lime
- Salt og pepper
Dette trenger du til karamelisert løk med chili
- 1 løk skåret i båter
- 2 ss smør
- 1 ss brunt sukker
- 1 chili
- Saften fra ½ lime
- Salt og pepper
Dette trenger du til syltet rødløk
- 1 rødløk skåret i båter
- ½ dl sukker
- ½ dl eplecidereddik
- Salt og pepper
Dette trenger du til hakkebøff:
- 750 gram oksekjøttdeig
- 5 skiver stekt bacon
- Olje til steking
- Salt og pepper
Dette trenger du til trøffelmajones:
- 1 stk eggeplomme
- ½ ts dijon sennep
- ½ ts eplecidereddik
- ½ dl raps olje
- ½ dl trøffelolje
- 1 stk liten trøffel fint revet (kan sløyfes)
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Varm burgerbrødene i en grillpanne med litt smør.
- Stek deretter burgerne i en panne.
- Smør trøffelmajones på brødbunn, legg på salaten og noen skiver bøffelmozzarella
- Legg på hakkebøffene og topper med syltet rødløk og karamellisert løk.
- Burger relishen smøres på topplokket før servering.
__________________________
Slik lager du burger relish:
- Bland alle ingreiensene i en gryte og kok opp. La den småkoke i 30 minutter.
- Avkjøles i cirka 30 minutter
Slik lager du karamelisert løk med chili:
- Smelt smøret i en kjele, tilsett løk, finhakket chili og sukker.
- La dette småkoke til den er gyllen
- Smak til med limesaft, salt og pepper.
Slik lager du syltet rødløk:
- Kok opp sukker, eddik, salt og pepper
- Tilsett rødløken.
- La det stå og trekke et par timer mens det kjøler seg ned.
Slik lager du hakkebøff:
- Finhakk stekte bacon og bland inn i kjøttdeigen.
- Form 5 stk hakkebøffene av ca 150 gram pr stk
- Krydres med salt og pepper og stekes i panne.
Slik lager du trøffelmajones:
- Lag majones ved å pisk eggeplomme, sennep, eddik sammen og spe med litt og litt olje.
- Fortsett og piske til det blir en jevn og fin masse. Blir majonesen for tykk kan du spe med litt vann.
- Smak til med litt finhakket trøffel, maldon salt og nykvernet pepper.