Stjerneskudd-sandwich

 

Denne sandwichen kalles “stjerneskudd” av lokalbefolkingen og når man smaker den så forstår man hvorfor. Et saftig og godt brød med både fritert og dampet rødspette, karriremulade, reker, asparges og lakserogn.


5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 5 skiver skåret buffet brød 
  • 5 friterte rødspette fileter  
  • 5 hvitvinsdampede rødspette fileter  
  • 100 gram karriremulade 
  • 100 gram pillede reker 
  • 50 gram lakserogn 
  • 10 aspargestopper 
  • 10 salatblader 
  • 1/4 bunt frisk dill

__________________________

Dette trenger du til fritert rødspette

  • 5 rødspette fileter
  • 1 egg 
  • 200 gram hvetemel 
  • 200 gram brødkrum  
  • 1 liter frityrolje 
  • Salt og pepper 

Dette trenger du til hvitvinsdampet rødspette

  • 5 rødspette fileter
  • 1 sjalottløk
  • 2 dl hvitvin
  • Salt og pepper
  • Smør

Slik gjør du 

  1. Rist 5 brødskiver på begge sider i en tørr stekepanne
  2. Legg på salat
  3. Legg 1 fritert rødspettefilet og 1 hvitvinsdampet filet på hver av brødskivene
  4. Damp aspargestopper i 1 minutt og legg disse på filetene
  5. Fordel pillede reker og lakserogn på brødskivene
  6. Topp med litt karriremulade og frisk dill

__________________________

Slik lager du fritert rødsspette

  1. Skjær ut 5 fileter av rødspettene
  2. Fordel 1 sammenvispet egg, hvetemel blandet med salt og pepper og brødkrum på tre tallerkener
  3. Dypp filetene i mel, deretter i egg og til slutt i brødkrum
  4. Friter filetene på 165 grader

Slik lager du hvitvinsdampet rødspette

  1. Skjær ut 5 fileter av rødspettene og krydre med salt og pepper
  2. Fres en grovhakket sjalottløk i litt smør og hell i 2 dl hvitvin
  3. Legg filetene på rist og plasser risten i kjelen under lokk, og damp fisken i noen minutter

 

LAST NED SALGSPLAKAT