Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Spicy asian burger
Her har vi toppet et burgerbrød med hvite og svarte sesamfrø for å få frem den "asiatisk stilen " på retten. «Den asiatiske burgeren» bidrar med fett og karamellisert smak, mens de andre elementene gir opplevelsen av en dumpling i burgeren.
Dette trenger du:
- 5 hamburgerbrød
- 5 burgere
- 100 gram Koiansk chilimajones
- 100 gram syltet lilla reddik (kinesisk)
- Shisoblader
- Brønnkarse
__________________________
Dette trenger du til burgeren
- 600 gram kjøttdeig
- 25 gram revet ingefær
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 2 stk finhakket vårløk
- 1 stk rød chili
Dette trenger du til koreansk chilimajones
- 200 gram majones
- 2-3 ss gochujang chilipasta
Dette trenger du til syltet lilla reddik
- 1 dl vann
- 1 dl risvineddik
- 100 gram honning
- 1 ts gurkemeie
Slik gjør du:
- Rist burgerbrødet i en panne
- Smør koreansk chilimajones på bunnen
- Legg på burger deretter syltet redik
- Topp burgeren med shisoblader og brønnkarse
__________________________
Slik lager burgeren
- Bland alle ingrediensene godt sammen og form 5 stk burgere av massen
- Stek burgerne i en panne
Slik lager du koreansk chilimajones
- Bland majonesen og gochujang chilipasta godt sammen
Slik lager du syltet lilla reddik
- Skjær reddiken i skiver (helst på en mandolin i tynne skiver)
- Bland risvinseddik, vann, honning og gurkemeie og kok opp
- Hell den kokende blandingen over reddiken. La stå å trekke noen timer.