Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Rugbrød med fritert fiskefilet
Dette trenger du
- 5 skiver dansk rugbrød
- 5 friterte fiskefileter
- 250 gram agurk salat
- 100 gram dill- og sitronmajones
- Ertespirer og dill
__________________________
Dette trenger du til panert fisk
- 650 gram fiskefilet av hvit fisk
- 2 dl mel
- 2 egg
- 3 dl brødkrum
- En god neve friske urter
Dette trenger du til dill- og sitronmajones
- 2 dl majones
- 1/4 bunt dill
- 1/2 ts kajennepepper
- saft fra 1/2 sitron
- skall fra 1/2 sitron
- salt og pepper
Dette treger du til agurksalat:
- 1 agurk
- 1 dl vann
- 1 dl sukker
- 1 dl risvineddik
- 1/2 rød chili
- 1/2 grøn chili
- 1/4 bunt bladpersille
Slik gjør du
- Tilbered rugbrød etter anvisning på kartong
- Smør dill- og sitronmajones på brødskivene
- Legg på ertespirer
- Legg på fritert fisk
- Avslutt med agurksalat og en liten kvast med dill
__________________________
Slik lager du panert fisk:
- Ta mel blandet med finhakkede urter, vispet egg og brødkrum på hver sin tallerken.
- Ren skjær fileten og del opp i stykker
- Dypp fiskefileten i mel – egg – brødkrum og legg de på brett.
- Stekes eller friteres til den er gylden
- La fisken hvile før servering
Slik lager du dill- og sitronmajones:
- Finhakk dill og riv skall av sitronen
- Rull sitronen med hånden mot benken og del i 2, og klem ut sitronsaften
- Bland majones, kajennepepper, dill, sitronsaft og -skall godt sammen
- Smak til med salt og pepper
Slik lager du agurksalat
- Vask og del agurken i skive eller strimler
- Finhakk bladpersille, rød og grønn chili
- Bland vann, sukker og risvinseddik
- Rør inn agurk, bladpersille og chili i eddikblandingen
Last ned salgsplakat
Last ned allergenkort