Rugbrød med fritert fiskefilet


5 porsjoner

Dette trenger du

  • 5 skiver dansk rugbrød
  • 5 friterte fiskefileter
  • 250 gram agurk salat
  • 100 gram dill- og sitronmajones
  • Ertespirer og dill

__________________________

Dette trenger du til panert fisk

  • 650 gram fiskefilet av hvit fisk
  • 2 dl mel
  • 2 egg
  • 3 dl brødkrum
  • En god neve friske urter

Dette trenger du til dill- og sitronmajones

  • 2 dl majones
  • 1/4 bunt dill
  • 1/2 ts kajennepepper
  • saft fra 1/2 sitron
  • skall fra 1/2 sitron
  • salt og pepper

Dette treger du til agurksalat:

  • 1 agurk
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 dl risvineddik
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 grøn chili
  • 1/4 bunt bladpersille

 

 

 

30 minutter - medium vanskelig

Slik gjør du

  1. Tilbered rugbrød etter anvisning på kartong
  2. Smør dill- og sitronmajones på brødskivene
  3. Legg på ertespirer
  4. Legg på fritert fisk
  5. Avslutt med agurksalat og en liten kvast med dill

__________________________

Slik lager du panert fisk:

  1. Ta mel blandet med finhakkede urter, vispet egg og brødkrum på hver sin tallerken.
  2. Ren skjær fileten og del opp i stykker
  3. Dypp fiskefileten i mel – egg – brødkrum og legg de på brett.
  4. Stekes eller friteres til den er gylden
  5. La fisken hvile før servering

Slik lager du dill- og sitronmajones:

  1. Finhakk dill og riv skall av sitronen
  2. Rull sitronen med hånden mot benken og del i 2, og klem ut sitronsaften
  3. Bland majones, kajennepepper, dill, sitronsaft og -skall godt sammen 
  4. Smak til med salt og pepper

Slik lager du agurksalat

  1. Vask og del agurken i skive eller strimler
  2. Finhakk bladpersille, rød og grønn chili
  3. Bland vann, sukker og risvinseddik
  4. Rør inn agurk, bladpersille og chili i eddikblandingen
  5.  

Last ned salgsplakat

Last ned allergenkort