Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Rødbetburger
Dette trenger du:
- 5 stk hamburgerbrød potato
- 5 stk rødbetburgere
- 2 stk avokado
- 5 stk salatblader
- 300 gram gulrotpuré
- 100 g potetchips
- 100 g vegan majones
Dette trenger du til rødbetburger:
- 500 gram rødbeter
- 2 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 dl kokosmelk
- 2 dl kokt couscous
- 1 ts spisskummen
- 2 ss balsamicoeddik
- 2 ss olivenolje
- 2 ss potetmel
Dette trenger du til gulrotpuré:
- 8 stk gulrøtter
- 2 dl appelsinjuice
- 3 fedd hvitløk
- revet skal fra 1/4 appelsin
- 1/2 rød chili
- salt og pepper
Slik lager du rødbetburger
- Skrell og rens rødbetene og legg de i en ildfast form.
- Bland sammen balsamico, olivenolje, sjalottløk og hvitløk.
- Hell blandingen over rødbetene
- Bakes i ovn ved 200 grader i cirka 40 minutter.
- Avkjøl rødbetene og kjør de i en foodprosessor sammen med potetmel.
- Deretter tilsettes kokt couscous, spisskummin og kokosmelk.
- Form rødbetfarsen til 5 like store burgere.
- Stekes i panne med rapsoljetil de er gylne.
Slik lager du gulrotpuré:
- Rens gulrøttene og kok de møre i appelsinjuice.
- Brenn hvitløksfeddene i ovnen med litt olivenolje på 200 grader i ca 30 minutter.
- Kjør gulrøtter, hvitløk, chili og appelsinskall i en foodprosessor til det blir en glatt masse.
- Smak til med salt og pepper.
Kan serveres både varm og kald
Montering
- Rist burgerbrødene i en panne
- Smør vegan majones på burgerbrødets bunn
- Legg på salatblad
- Legg på rødbetburger
- Topp med gulrotpure, skivet avocado og chips
- Legg på burgerbrødet topp