Reuben sandwich

 

Denne tradisjonsrike sandwichen har sitt opphav fra tyske immigranter til USA og inneholder derfor surkål. Sammen med pastrami og gruyerost er dette en av våre absolutte favoritter fra landet i vest. 


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 10 skiver rugbrød solsikkefrø 
  • 400 gram pastrami 
  • 200 gram surkål 
  • 100 gram Thousand Island-dressing 
  • 100 gram smør
  • 10 skiver gruyer ost

________________

Dette trenker du til surkål:

  • 1 kg kål 
  • 4 dl vann 
  • ½ dl eddik 
  • ½ dl sukker 
  • Salt og pepper  

Dette trenger du til Thousand Island:

  • 2 dl majones 
  • 10 skiver syltagurk 
  • 30 gram ketchup 
  • 1 ss løkpulver 
  • 2 ss kraft fra sylteagurk 
  • 1 ss worcestersaus
  • 1/4 bunt fersk dill 

Slik gjør du: 

  1. Tilbered brødet som anvist og rist deretter brødet lett i stekepann med smør
  2. Smelt gruyerost i stekeovnen og legg en osteskive påhver bunn
  3. Legg på surkål og pastrami 
  4. Legg på en skive til med smeltet osst
  5. Topp med Thousand Island-dressing
  6. Avslutt med en ristet brøskive

_________________________________

Slik lager du surkål:

  1. Skjær hodekålen i tynne skiver og legg i en kjele
  2. Hell over vann og la det småkoke i 30 minutter
  3. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper

Slik lager du Thousand Island:

  1. Bland majanons, ketchup, løkpulver og worcestersaus i en bolle
  2. Rør deretter inn finhakket sylteagurk og frisk finhakket dill
  3. Smak til med kraft fra sylteagruk, salt og pepper

LAST NED SALGSPLAKAT