Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Reinsdyrtartar
Vi ga vår fagsjef og kokk, Jørn, i oppgave å skape en ny norsk klassiker.
Her er resultatet. Laget med en av Norges mest unike råvarer, nemlig
reinsdyrkjøtt. Kombinert med røkt eggeplomme, steinsopp og Snøfrisk-krem
med litt tyttebær, må dette være mat på sitt beste fra norsk skog og villmark.
Dette trenger du:
- Landbrød fribakt
- 500 gram reinsdyrtarter
- 100 gram snøfrisk krem med tyttebær
- 5 gram steinsopp-pulver
- 5 røkte eggeplommer
- 10 salatblader
- Timian
- Smør
__________________________
Dette trenger du til reinsdyrtartar
- 500 gram ytrefilet av reinsdyr
- 1 sjarlottløk
- 10 einebær
- 10 ristede hasselnøtter
- 5 skiver sylteagurk
- 1/4 bunt timian
- Salt og pepper
Dette trenger du til snøfrisk-krem
- 200 gram snøfrisk
- 50 gram tyttebær
- 1 dl seterrømme
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- 5 brødskiver stekes gylne i en panne med smeltet smør og litt timian
- Fordel Snøfrisk-krem på de 5 skivene
- Legg på salat og tartarblandingen
- Strø over steinsoppulver
- Skill 5 egg og røyk eggeplommene under en bolle ved å bruk en røykpistol
- Topp med litt frisk timian og ekstra Snøfrisk-krem
___________________________
Slik lager du reinsdyrtartar
- Stek reinsdyrkjøtt raskt på hver side slik at det får en fin stekeskorpe
- Finhakk kjøttet etter steking
- Kok opp vann og kok einebærene i 5-10 sekunder. Gjenta 3 ganger og bytt vann mellom hver gang.
- Når bærene er avkjølt knuses de i morter
- Rist hasselnøtter i en varm stekepanne
- Finhakk de ristede hasselnøttene
- Finhakk sjalottløk, sylteagurk og frisk timian
- Bland alle ingrediensene sammen med kjøttet
- Smak til med salt og pepper
Slik lager du snøfrisk-krem
- Seterrømme og Snøfrisk piskes til krem
- Løft inn tyttebær
- Smak til med salt og pepper