Portobelloburger


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 5 stk burgerbrød 
  • 5 store marinerte Portobellosopp 
  • 5 salatblader 
  • 100 gram bakt fetaost 
  • 100 gram chimicurrymayo 
  • Olje 

__________________________

Dette trenger du til marinert portobellosopp

  • 5-10 portobellosopp 
  • 1,5 dl god olivenolje 
  • 1 dl soyasaus 
  • ½ dl ketsjup manis 
  • ¼ bunt koriander 
  • Smør 

Dette trenger du til chimichurrimajones

  • 4 ss bladpersille   
  • 4 ss koriander  
  • 1 ss orgegano  
  • 1 kinesisk hvitløk  
  • 3 ss rødvinseddik  
  • 1 ts chilliflak  
  • 2 dl majones 

Dette trenger du til bakt fetaost

  • 200 gram fetaost 
  • ½ rød chili 
  • ½ rødløk 
  • Friske urter 
  • Saften fra ½ sitron 
  • Salt og pepper 
  • Olje 

Slik gjør du:

  1. Pensle brødet med litt chimicurry majones og stek brødet i en varm grillpanne 
  2. Legg på salat og litt mer chimicurrymajones 
  3. Legg på stekt portobellosopp  
  4. Smuldre over fetaosten før toppen legges på 

__________________________

Slik lager du marinert portobellosopp

  1. Skrell av det ytterste laget av sopphatten  
  2. Bland sammen olje, soyasaus, ketjapmanis og urter  
  3. Legg soppen i blandingen og la trekke 30 minutter 
  4. Tørk av soppen, la den ligge og tørke i ytterligere 30 minutter 
  5. Varm en panne, smelt smør og stek soppen 
  6. La den ligge og «hvile» i noen minutter før montering 

Slik lager du chimichurrimajones

  1. Finhakk urter og hvitløk 
  2. Bland urtene i majones 
  3. Tilsett rødvinseddik 
  4. Smak til med salt og pepper 

Slik lager du bakt fetaost

  1. Smør aluminiumsfolien med litt olje
  2. Legg fetaosten på aluminiumsfolien og strø over finhakkede urter, chili og rødløk
  3. Ha over litt sitronsaft samt salt og pepper og pakk sammen folien
  4. Stek på 180 grader i 5 minutter