Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Num pang
Her er enda en favoritt fra Asia fylt med gode smaker og ulike teksturer. En sprø baguette med pepper- og honningglasert kylling med syltede grønnsaker og vårløk er en sikker vinner.
Dette trenger du
- 5 baguette rustikk durum
- 400 gram pepper- og honningmarinert kylling
- 100 gram syltede grønnsaker
- 60 gram agurk i lange skiver
- 50 gram vårløk
__________________________
Dette trenger du til pepper- og honningmarinade
- 1 dl soyasaus
- ½ dl honning
- ¼ dl hvitvinseddik
- 2 ss brunt sukker
- 20 gram ingefær
- 3 ss sort pepper
Dette trenger du til syltede grønnsaker
- 200 gram gulrot
- 200 gram rettich
- 1 dl vann
- 1 dl hvitvinseddik
- 1 dl sukker
Slik gjør du
- Mariner 400 gram kylling med halvparten av pepper- og honningmarinaden. La den ligge i marinaden i minimum 30 minutter og tørk godt av.
- Stek kyllingen og pensle deretter på resten av marinaden
- Skjær baguetten nesten helt gjennom fra siden
- Legg i syltede grønnsaker
- Skjær kyllingen i skiver og legg i baguettene
- Ha litt ekstra marinade over kyllingen
- Legg på noen lange skiver med agurk
- Topp med finhakket vårløk
__________________________
Slik lager du pepper- og honningmarinade
- Bland sammen soyasaus, honning, hvitvinseddik, finhakket ingefær og brunt sukker i en kjele og kok opp. La det småkoke til det er redusert til cirka halvparten.
- Rist 3 ss pepperkorn i en varm stekepanne og knus i en morter
- Smak til med ristet pepper
- Trekk til siden og avkjøl
Slik lager du syltede grønnsaker
- Bland vann, hvitvinseddik og sukker, gi det et oppkok og avkjøl
- Skrell gulrot og rettich og ha dette i laken