Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Ndambe-baguette
Street food er i vinden og her er en svært populær og smaksrik variant som selges på nesten alle gatehjørner i Dakar. Spicy sortøyebønnestuing med biffkjøtt i en sprø og saftig baguette.
Dette trenger du:
- 5 baguetter
- 750 gram spicy sortøyebønnestuing med biffkjøtt
- Frisk bladpersille
__________________________
Dette trenger du til sortøyebønnestuing
- 500 gram mørbrødbiff
- 1 liter oksekraft
- 2 stk løk
- 1 stk kinesisk hvitløk
- 3 dl sortøyebønner
- 4 ss tomatpuré
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 ss selimpepper (evt hel sort pepper)
- 3 ss chilipulver
- Salt
Slik gjør du:
- Skjær baguetten nesten helt gjennom fra siden
- Smør på den varme stuingen
- Pynt med finhakket bladpersille og chilipulver
__________________________
Slik lager du sortøyebønnestuing:
- Skyll sortøyebønner og la de ligge i vann over natten
- Kok bønnene som angitt på posen
- Skjær mørbradbiff i biter og stek dem raskt på hver side slik at de får en fin stekeskorpe
- Tilsett oksekraft og la det småkoke i 20 minutter
- Finhakk løk og fres i en panne, og tilsett tomatpuré og svi av
- Hell løkblandingen i kjelen sammen med mørbraden og la det småkoke i cirka 30 minutter
- Tilsett mer kraft om behov og hvitvinseddik, finhakket kinesisk hvitløk og sortøyebønnene
- Rist hele selimpepper (evt hel sort pepper) i en tørr panne. Knus disse lett i en morter slik at frøene slipper belgen. Plukk ut belgen og knus deretter de små frøene helt.
- Rør inn 3 ss chilipulver, salt og selimpepper
- La det småkoke i ytterligere 45 minutter under omrøring til det blir en stuing