Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Naanta med laks og limedillsaus
Dette trenger du:
- 5 stk naantabrød
- 500 gram laksefilet
- 100 gram limedillsaus
- 40 gram babyspinat
- 1/2 agurk
- 1 stk rødløk
- Frisk dill
- Salt og pepper
_________________
Dette trenger du til limedillsausen:
- 2 dl tyrkisk yoghurt
- Saft fra 1 lime
- Skall fra 1/2 lime
- 1/4 bunt frisk dill
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Tilberede naantabrød etter anvisning
- Krydre laksen med salt og pepper. Stekes og avkjøles
- Riv laksen i mindre biter
- Smør limedillsaus i brødet
- Legg i babyspinat og laksen
- Legg på skivet rødløk og agurk
- Topp med frisk dill
_____________________________
Slik lager du limedillsausen
- Rull lime på en hard flate mens du klemmer, del i to og press ut saften i yoghurten
- Tilsett revet skall fra en 1/2 lim og finhakk dill
- Smak til med salt og pepper
TIPS!
I denne retten er det fint å kunne bruke rester av laks.