Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Naanta med falafel og yoghurtdressing
Dette trenger du:
- 5 stk naantabrød
- 20 stk falafler
- 100 gram yoghurtdressing
- 80 gram syltet gulrot
- 5 salatblader
- Frisk koriander
_______________________
Dette trenger du til yoghurtdressingen:
- 2 dl gresk yoghurt
- 2 ss honning (evt vegansk yoghurt)
- 1 ss spisscumin
- 1/4 kinesisk hvitløk
- 1/4 bunt frisk koriander
- Sitronsaft
- Salt og pepper
Dette trenger du til falafel
- 500 gram tørkede kikerter
- 1 stk løk
- 1 stk kinesisk hvitløk
- 2 ts malt spisscumin
- 1 ss chilifakes
- 3 ss potetmel
- 2 ss sriracha saus
- Saft fra1/2 sitron
- 1/4 bunt frisk koriander
- 1/4 bunt frisk persille
- Salt og pepper
Dette trenger du til syltet gulrot:
- 3 stk gulrøtter
- 1/2 dl hvitvinseddik
- 1/2 dl sukker
- 1/2 dl vann
- 1/4 bunt frisk koriander
Slik gjør du:
- Tilbered naantabrød etter anvisning
- Smør yoghurtdressing i brødet
- Legg i salat
- Del falaflene i to og fordel i brødet (varm gjerne falaflene)
- Topp med syltet gulrot og litt frisk koriander
_________________________________
Slik lager du yoghurtdressingen:
- Finhakk hvitløk og koriander
- Blandes sammen med yoghurt, honning og spisscumin
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper
Slik lager du falafel
- Legg kikertene i vann natten over
- Hell av vannet og bland kikertene, løk og hvitløk i en foodprosessor
- Tilsett tørkede krydder, friske urter og potetmel
- Bland alt godt sammen
- Smak til med sitronsaft, sriracha saus, salt og pepper
- Form små boller og legg på kjøl ca 1 time
- Stek bollene i stekepanne med litt olje rett før servering
Slik lager du syltet gulrot
- Kok opp sukker, vann og hvitvinseddik og tempereres
- Skrell og riv gulrøtter og bland disse i eddikblandingen
- Tilsett finhakket frisk koriander