Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Naanta med biff rendang og agurk- og chilisalat
Dette trenger du:
- 5 stk naantabrød
- 600 gram biff rendang
- 150 gram syltet agurk- og chilisalat
- 50 gram revet kokos
- Koriander
__________________________
Dette trenger du til krydderpasta:
- 4 stk chili
- 1 stk habanero
- 5 stk sjalottløk
- 2 stk kinesisk hvitløk
- 4 stk sitrongress
- 60 gram galangal (eventuelt ingefær)
- En bunt koriander
Dette trenger du til biff rendang:
- 1.5 kg høyrygg av okse
- 1 stk kanelstang
- 6 stk store sort kardemommer
- 4 stk stjerneanis
- 2 ss korianderfrø
- 5 stk nellik
- 10 stk kaffir lime blader
- 2 ½ dl kokosmelk
- ½ dl ketjap manis
- 2 ss tamarind paste
- Sukkerkulør
- Rapsolje
- Sukker
- Salt og pepper
Dette trenger du til syltet agurk- og chilisalat:
- 1 stk agurk
- 1/2 stk grønn chili
- 1/2 stk rød chili
- 2 ss sesamolje
- 1 ss fiskesaus
- ½ dl risvinseddik
- ½ dl sukker
- ½ dl vann
- 1/4 bunt koriander
Slik gjør du
- Tilbered naantabrød etter anvisning
- Start å fylle naantabrødene med biff rendang
- Legg på syltet agurk- og chilisalat
- Topp med frisk koriander og revet kokos
____________________________________
Slik lager du krydderpasta:
- Del chiliene i to og fjern frøene
- Skrell sjalottløk og ingefær
- Grovhakk sitrongress
- Ha alt i en foodprosessor
Slik lager du biff rendang:
- Varm opp olje
- Fres krydderpasta, kanel, nellik, stjerneanis, korianderfrø, keffir lime, kardemomme og koriander i oljen
- Bland inn kjøttet og stek til det får en fin stekeskorpe
- Tilsett kokosmelk, tamarind paste og ketjap manis
- La dette småkoke i cirka 4 timer eller til det meste av væsken er kokt inn
- Smak til med sukker, salt og pepper
- Fjern hele krydrene som er igjen
- Tilsett gjerne litt sukkerkulør for farge
Slik lager du syltet agurk- og chilisalat:
- Kok opp sukker, vann og eddik og avkjøl
- Fjern frøene i chiliene og finhakk sammen med koriander
- Kutt agurken i tynne strimler
- Tilsett sesamolje og fiskesaus i eddikblandingen sammen med chili, koriander og agurk