Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Kyllingconfit kanapeer
Kyllingconfit kanapee laget med Franske hotdogbrød
3 stk Fransk hotdog brød gir 12 stk kanapeer
Kyllingconfit
- 300 g kyllinglår
- 400 g smør
- 5 stk knuste grønnpepper korn
- 2 stk knuste laurbærblader
- ½ ts revet muskatnøtt
- ½ ts malt koriander
- ½ ts malt spisskummen
- 3 ss salt
- En god neve ferskhakket koriander til topping
Slik gjør du
- Kyllingkjøttet deles i fine biter og stekes i 3 ss av fettet.
- Varm hotdogbrødene og del hver av dem i 4 biter. NB! Skjær bort sluttstykkene slik at alle kan stå frem med hull
- Fyll hullet med kyllingen og dryss over koriander.
- Hell til slutt litt av det overflødig smør over.
______________________
Slik lager du Kyllingconfit
- Bland saltet med de knuste og malte krydderne og gni det inn i kyllinglårene, og sett det kaldt natten over.
- Skyll av alt dagen etter og tørk lårene godt før de legges i en ildfast form.
- Smelt smører og la det stå til bunnfallet har lagt seg.
- Bruk så en øse og ta over det klare fine smøret til det dekker kyllinglårene.
- Stekes ved 125 grader i ca 2,5 time. Kan brukes med engang, eller legges i beholder og dekkes med silt fett før det settes kaldt.