Kyllingconfit kanapeer

Kyllingconfit kanapee laget med Franske hotdogbrød


3 stk Fransk hotdog brød gir 12 stk kanapeer

Kyllingconfit

  • 300 g kyllinglår
  • 400 g smør
  • 5 stk knuste grønnpepper korn
  • 2 stk knuste laurbærblader
  • ½ ts revet muskatnøtt
  • ½ ts malt koriander
  • ½ ts malt spisskummen
  • 3 ss salt
  • En god neve ferskhakket koriander til topping

Slik gjør du

  1. Kyllingkjøttet deles i fine biter og stekes i 3 ss av fettet.
  2. Varm hotdogbrødene og del hver av dem i 4 biter. NB! Skjær bort sluttstykkene slik at alle kan stå frem med hull
  3. Fyll hullet med kyllingen og dryss over koriander.
  4. Hell til slutt litt av det overflødig smør over.

______________________

Slik lager du Kyllingconfit

  1. Bland saltet med de knuste og malte krydderne og gni det inn i kyllinglårene, og sett det kaldt natten over.
  2. Skyll av alt dagen etter og tørk lårene godt før de legges i en ildfast form.
  3. Smelt smører og la det stå til bunnfallet har lagt seg.
  4. Bruk så en øse og ta over det klare fine smøret til det dekker kyllinglårene.
  5. Stekes ved 125 grader i ca 2,5 time. Kan brukes med engang, eller legges i beholder og dekkes med silt fett før det settes kaldt.

LAST NED SALGSPLAKAT