Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Japansk melkebolle med svineschnitzel
Japan har så mye mer mat å tilby enn sushi i ulike varianter. Dette er en ekte sandwichklassiker som alle gjester garantert kommer til å elske. Svineschnitzler med syltede grønnsaker og tradisjonell tonkatsusaus i saftig og god melkebolle. I Japan går retten under navnet Katsu sando.
Dette trenger du:
- 10 japanske melkeboller
- 10 svineschnitzler
- 1/4 hodekål
- 150 gram tonkatsusaus
- 30 gram usaltet smør
- 2 ss dijonsennep
- Syltede grønnsaker
Japanske melkebolle
______________________
Tonkatsusaus
- 3 ss ketchup
- 2 ss østerssaus
- 1 ss worcestersaus
- 1 ss brunt sukker
- 3 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje
- 1 ss risvinseddik
Syltede grønnsaker
- 1/4 hodekkål
- 2 stk gulrøtter
- 1 dl vann
- 1 dl sukker
- 1 dl risvinseddik
- 3 ss sesamolje
Pankopanerte svinekoteletter
- 5 stk små svinekoteletter
- 250 g brødkrum
- 2 ss olje
- 200 g hvetemel
- 2 egg
Slik gjør du:
- Tin, hev og stek japanske melkebollene etter anvisning
- Når melkebollene er avkjølt smør usaltet smør og dijonsennep på bunnen
- Legg på syltede grønnsaker og schnitzler
- Ha på litt tonkatsusaus
- Legg på topplokket og server
_____________________________
Slik lager du tonkatsusaus:
Bland ketchup, østerssaus, worcestersaus, brunt sukker, soyasaus, sesamolje og risvinseddik og rør sammen.
Slik lager du syltede grønnsaker:
- Kok opp vann, sukker og risvinseddik og avkjøl
- Kutt hodekål og gulrøtter i strimler og legg i eddikblandingen og rør inn sesamolje
Slik lager du svineschnitzler:
- Fres brødkrum i litt olje i en varm stekepanne til det blir gyllent. Sett til avkjøling
- Skjær bort beinet fra svinekotelettene, fjern fettkanten og bank kjøttet flatt før du deler hver kotelett i fire
- Fordel 2 sammenvispet egg, 200 gram hvetemel og 200 gram brødkrum på tre tallerkener
- Dypp kjøttet i mel, egg og til slutt i brødkrum
- Brun svinekotelettene på begge sider i en stekepanne og stek ferdig i ovnen på 180 grader i 3-4 minutter
- La kjøttet hvile like lenge som det ble stekt, slik at det blir saftig og godt
Tips! Server gjerne melkebollen med litt ekstra tonkatsusaus og syltede grønnsaker ved siden av.