Japansk melkebolle med fricasse harissa

En rett fra Tunisia

“Fricasse” betyr “noe annerledes” på mage kulinariske spårk og det gjelder virkelig denne smaksbomben. Vi har fritert vår fantastiske melkebolle og fylt den med akkurat det de gjør i Tunisia: Kokt egg, kokte poteter, tunfisk, oliven og chilipastaen harissa.


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 10 stk japanske melkeboller 
  • 400 gram tunfisk på boks 
  • 100 gram harissa 
  • 20 stk sorte oliven uten stein
  • 2 stk kokte poteter i terninger 
  • 6 stk hard kokte egg 
  • 1/4 bunt frisk bladpersille 

______________________

Dette trenger du til Harissa

  • 3 stk new mexico chili (evt vanlig rød chili)
  • 2 stk grillet paprika 
  • 1 stk kinesisk hvitløk 
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ss koriander pulver 
  • 1 ss spisscumin 
  • 1 ss røkt paprikpulver
  • 1 ts ristet og knust karve 
  • 1 ts kajennepepper 
  • Saften fra 1 liten sitron 
  • Olivenolje 
  • Salt og pepper 

Slik gjør du

  1. Del ferdig friterte melkebollene i to
  2. Smør Harissa på melkebollens bunn
  3. Legg på potetterninger og finhakket egg
  4. Sil av væsken på tunfiske og legg på 
  5. Legg på finhakk sort oliven og bladpersille
  6. Toppes med mer Harissa om ønskelig
  7. Legg på melkebollens topp og den er klar til servering

___________________________

Slik lager du Harissa

Bland alle ingrediensene i en blender og smak til med salt og pepper

Slik tilbereder du Japansk melkebolle i frityr

  1. Tin deigemnene på brett tildekket med plast natten over på kjøl, eller 1-2 timer i romtemperatur
  2. Kjevle deigemnene flate og hev i romtemperatur i ca 50 minutter tildekket med plast
  3. Press deigemnene litt ned før de friteres. Friteres på 170oC i ca 1,5 minutt på hver side 
  4. Legg på rist og la oljen renne av