Hallomi


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 5 stk hamburgerbrød  
  • 5 store blader med grønnkål 
  • 10 skiver Halloumi ost 
  • 125 gram syltede beter 
  • 100 gram chevre dressing 

__________________________

Dette trenger du til syltede beter

  • 3 stk polkabeter 
  • ½ dl eplesidereddik 
  • 1 dl sukker 

Dette trenger du til chevredressing

  • 1 dl Gresk yoghurt 
  • ½ dl creme fraiche 
  • 50 gram chevre 
  • 1 hvitløksfedd 
  • Salt og pepper 

Slik gjør du:

  1. Tin brødet som anvist på kartong
  2. Pensle brødet med olje og grill det på høy varme 
  3. Stek hallomi skivende i en grillpanne 
  4. Putt grønnkål i kokende vann i noen sekunder, legg så grønnkålen over i isvann 
  5. Smør chevre dressingen på bunnen av brødet, legg på grønnkål, deretter 2 skiver stekt halloumi ost og de syltede betene.
  6. Topp med litt ekstra dressing på topplokket.

__________________________

Slik lager du syltede beter

  1. Skrell polkabetene og kutt de i tynne skiver med en ostehøvel
  2. Bland eddik, sukker, vann og salt i en gryte og kok opp
  3. Legg betene i det kokende vannet og trekk kjelen av varmen.
  4. Lå det stå og trekke minst 30 minutter 

Slik lager du chevredressing

  1. Bland alle ingredisensen i en bolle og rør sammen
  2. Smak til med salt og pepper