Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
"Gulrotpølse" med fennikel
Dette trenger du:
- 5 stk pølsebrød
- 5 crispy "gulrotpølser"
- 5 strimler med syrlig fennikel cruditè
- 50 gram spicy ketchup
- Salt og pepper
__________________________
Dette trenger du til syrlig fennikel crudité
- 1 liten fennikel
- 1 dl olivenolje
- 1 ts sennep
- Saften fra ¼ sitron
- ¼ bunt dill
- Isbiter
Dette trenger du til crispy gulrotpølse
- 5 gulrøtter
- 250 gram revet parmesan
- 1 kinesisk hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 1 ss spisskummen
- 1 ss chilipulver
- 1 ss løkpulver
- 1 ss paprikapulver
Slik gjør du
- Rist pølsebrødene i en varm grillpanne
- Legg i de varme "gulrotpølsene»
- Topp med fennikel cruditè og en stripe medspicy ketchup
__________________________
Slik lager du syrlig fennikel crudité
- Finsnitt fennikel og legg fennikelen i vann med isbiter i minimum 30 minutter
- Bland sammen sennep, sukker, dill og sitronsaft, spe med olivenoljen
- Ta ut fennikel og tørk godt før de vendes i vinaigrette rett før servering
Slik lager du syrlig fennikel crudité
- Skrell gulrøttene
- Kok opp vann, trekk kjelen av varem og legg gulrøttene i det kokende vannet i 3-4 minutter før de tas ut og avkjøles
- Finhakk hvitløken, bland sammen med olje, alle krydderne og 100 gram revet parmesan
- Mariner gulrøttene i blandingen i 20 minutter
- Dypp deretter gulrøttene i resten av parmesanen
- Stek de i 3-4 minutter på 180 grader eller til de er gylne (NB: Gulrøttene skal ha tyggemotstand)