"Gulrotpølse" med fennikel


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 5 stk pølsebrød 
  • 5 crispy "gulrotpølser" 
  • 5 strimler med syrlig fennikel cruditè 
  • 50 gram spicy ketchup 
  • Salt og pepper 

__________________________

Dette trenger du til syrlig fennikel crudité

  • 1 liten fennikel 
  • 1 dl olivenolje 
  • 1 ts sennep 
  • Saften fra ¼ sitron 
  • ¼ bunt dill 
  • Isbiter 

Dette trenger du til crispy gulrotpølse

  • 5 gulrøtter 
  • 250 gram revet parmesan 
  • 1 kinesisk hvitløk 
  • 3 ss olivenolje 
  • 1 ss spisskummen 
  • 1 ss chilipulver 
  • 1 ss løkpulver 
  • 1 ss paprikapulver  

Slik gjør du

  1. Rist pølsebrødene i en varm grillpanne 
  2. Legg i de varme "gulrotpølsene» 
  3. Topp med fennikel cruditè og en stripe medspicy ketchup 

__________________________

Slik lager du syrlig fennikel crudité

  1. Finsnitt fennikel og legg fennikelen i vann med isbiter i minimum 30 minutter 
  2. Bland sammen sennep, sukker, dill og sitronsaft, spe med olivenoljen 
  3. Ta ut fennikel og tørk godt før de vendes i vinaigrette rett før servering 

Slik lager du syrlig fennikel crudité

  1. Skrell gulrøttene 
  2. Kok opp vann, trekk kjelen av varem og legg gulrøttene i det kokende vannet i 3-4 minutter før de tas ut og avkjøles 
  3. Finhakk hvitløken, bland sammen med olje, alle krydderne og 100 gram revet parmesan 
  4. Mariner gulrøttene i blandingen i 20 minutter
  5. Dypp deretter gulrøttene i resten av parmesanen  
  6. Stek de i 3-4 minutter på 180 grader eller til de er gylne (NB: Gulrøttene skal ha tyggemotstand)