Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Glutenfritt rundstykke med spekeskinke og tapenade
Dette trenger du:
- 5 stk glutenfri rundstykke grov
- 5 skiver spekeskinke
- 50 g tapenade
- 10 stk friterte gul beter
- 100 g kremost
- 5 soltørkede tomater
__________________________
Dette trenger du til tapenaden
- 200 gram sorte kalamata oliven
- 2 ss kapers
- 4 ansjosfileter
- ¼ kinesisk hvitløk
- 2 ss pinnekjerner
- ½ dl olivenolje
- Saften fra ½ sitron
- ¼ bunt bladpersille
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Stek rundstykkene etter anvisning
- Smør kremost på bunnen
- Legg på spekeskinke og soltørket tomat
- Smør tapenade på topplokket
- Skrell og rens gulbeter, og del i tynne skiver med en mandolin. Friter gulbeter på 160 grader til det slutter og boble. Avkjøles på papir
__________________________
Slik lager du tapenade
- Alt kjøres i en blender til en grov pure
- Smak til med sitron, salt og pepper