Glutenfritt rundstykke med spekeskinke og tapenade


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 5 stk glutenfri rundstykke grov 
  • 5 skiver spekeskinke 
  • 50 g tapenade 
  • 10 stk friterte gul beter 
  • 100 g kremost 
  • 5 soltørkede tomater 

__________________________

Dette trenger du til tapenaden

  • 200 gram sorte kalamata oliven 
  • 2 ss kapers 
  • 4 ansjosfileter 
  • ¼ kinesisk hvitløk 
  • 2 ss pinnekjerner  
  • ½ dl olivenolje 
  • Saften fra ½ sitron 
  • ¼ bunt bladpersille 
  • Salt og pepper 

Slik gjør du:

  1. Stek rundstykkene etter anvisning
  2. Smør kremost på bunnen 
  3. Legg på spekeskinke og soltørket tomat 
  4. Smør tapenade på topplokket  
  5. Skrell og rens gulbeter, og del i tynne skiver med en mandolin. Friter gulbeter på 160 grader til det slutter og boble. Avkjøles på papir 

__________________________

Slik lager du tapenade

  1. Alt kjøres i en blender til en grov pure 
  2. Smak til med sitron, salt og pepper