Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Fylt brød med urter, ost og skinke
Fylt brød med urter, ost og skinke. perfekt å bruke reste brød. Lag et helt måltid ved å fylle et brød med urter, skinke, smeltet ost.
Delikat og innbydende, lett å forberede. Utmerket å bruke brød som har blitt til overs etter dagens servering
(10 porsjoner)
- 1 brød - bruk gjerne brød fra dagen før
- 100g smør
- Fersk rosmarin
- 200g skinke
- 200g revet ost
- limeskall
- sesongens urter
Slik lager du fylt brød
- Ta romtemperert smør og tilsett litt limeskall og hakket rosmarin.
- Skjær spor i brødet etter ønsket mønster. Pass på å ikke skjære helt gjennom. Putt rosmarinsmør, skinke og ost i de kuttene. Dryss eventuelt over med litt ekstra urter.
- Stek brødet i 15 minutter ved 190 grader i en forvarmet ovn.
- Server umiddelbart sammen med en god salat.
Tips:
Brødet kan også gjøres til et "trekk fra hverandre-brød" ved å kutte helt ned til bunnen av brødet både på langs og tvers. Du får da firkanter i stedet for skiver, som er lette å dra fra hverandre.
Kutt brødet på langs og på tvers med ca 2 cm mellomrom. Legg brødet på et bakeplate med folie. Legg fyllet mellom bitene. Brett folien rundt brødet og stek på 190 grader i ca. 15 minutter. Åpne deretter folien og la brødet få ytterligere ca. 10 minutter i ovnen.
Tips:
Smør brødet med pizzasaus istedenfor smørblandingen.