Fransk hotdogbrød med bratwurst og surkål

Fransk hotdogbrød med bratwurst, surkål, sennepsmajones og tomatdressing


10 porsjoner

Dette trenger du

  • 10 stk Franske hotdogbrød
  • 10 stk Wienerpølse eller bratwurst av god kvalitet
  • 300 g Tomatdressing
  • 150 g Sennepsmajones
  • 800 g Surkål
  • Buljong

_____________________________

 Dette trenger du til tomatdressing

  • 3 gode plomme tomater
  • ½ stk rød chili
  • 1 liten sjarlottløk
  • 1 ss sukker
  • Saften fra 1 stk lime
  • 2 ss olivenolje
  • 3 dråper tabasco
  • salt og pepper

Dette trenger du til sennepsmajones

  • 75 gram majones
  • 75 gram sennep
  • salt og pepper

Dette trenger du til surkål

  • 750 g kål
  • 2 ½ dl god kraft
  • 2 ss eddik
  • 2 ts karve
  • 2 ss sukker
  • 2 ts salt
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Rist brødet og skjær opp det franske hotdogbrødet på langs.
  2. Trekk wienerpølsen i buljong, eller stek bratwursten
  3. Legg pølsen i brødet og legg på surkål.
  4. Topp med tomatdressingen og sennepsmajonesen.

___________________

Slik lager du tomatdressing

  1. Del tomatene og ta ut innmaten og legg til side.
  2. Skjær kjøttet i terninger, finhakk chili og løk, hell over olivenolje, limesaft, sukker og tabasco.
  3. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.

Slik lager du sennepsmajones

  1. Rør sennep og majones sammen, smak til med salt og pepper

Slik lager du surkål

  1. Grov hakk kålen og ha den i en kjele med salt og karve.
  2. Hell kraften over og la det trekke under lokk i ca. 40. minutter.
  3. Smak til med eddik, sukker og evt. mer salt og litt pepper.