Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Fransk hotdogbrød fylt med brisket og smeltede oster
Fylt hotdogbrød med brisket og smeltede oster
Dette trenger du
- 10 stk franske hotdog brød
- 100 g chevré ost
- 200 g cheddarost, revet
- 300 g mozzarellaost, revet
- Brisket
________________________________
Dette trenger du til brisket
- 1,2 kg oksebryst
- 1 dl fint salt
- 1 dl sukker
- ½ ts pepper
Dette trenger du til sennepseddik
- 1 dl sennep
- 3 ss eddik
- ½ ts salt
Slik gjør du
- Bryt chevréosten i små biter og bland den med de andre ostene som er revet.
- Del hotdogbrødet på langs og fyll med osteblandingen. Stek den i ovnen til ostene er smeltet.
- Legg på skivet brisket og topp med litt sennepseddik.
_____________________________
Sik lager du Brisket
- Bland sammen salt, sukker og pepper og gni oksebrystet godt inn.
- Sett ovnen på 125 grader.
- Beregn ca 5-8 timer for et saftig og mørt resultat. Kjernetemperatur ferdig tilbered skal være 84-88 grader. La kjøttet hvile innpakket i folie eller varmekasse i 1 time før servering.
- Alt som drypper av brisketen, kan du helle over i et litermål. Fettet er fantastisk å pensle på rett før servering. Kjøttet som ikke blir spist, pakkes i plastfolie og legges i kjøleskap. Det kan senere varmes i ovn på 90 grader. Spray det med litt vann eller eplejuice, eller sett en langpanne med kokende vann i bunnen av ovnen. Røkt brisket passer godt i chili con carne, taco, enchilada, burrito, pasta bolognese og mye annet.
Slik lager du sennepseddik
- Bland sennep, eddik, salt og rør godt.
- La den godgjøre seg på kjøl til den skal brukes.