Eton mess med croissant

Restemat

Croissanter til overs? Lag Eton mess med tørkede croissanter. Her serverer vi en vri på en tradisjonell engelsk dessert.


5 porsjoner

Dette trenger du:  

  • 3 croissanter 
  • 75 gram karamellsaus
  • 100 gram vaniljekrem
  • 100 gram pikekyss/marengs
  • 150 gram fløte 
  • 20 gram sukker 
  • 20 gram vaniljesukker 
  • 100 gram jordbær 

20 minutter - Lett

Slik gjør du:

  1. Del/riv fra hvreandre croissantene i mindre biter og tørk de i ovnen slik at de blir sprø.
  2. Visp fløten sammen med sukker og vaniljesukker til en stiv krem
  3. Vask, rens og del jordbærene i mindre biter
  4. Rør jordbærbitene inn i kremen
  5. Knus pikekyss/marengsen og legg i bunnen av et glass
  6. Legg deretter lagvis på vaniljekrem og jordbærkrem
  7. Legg ytterligere ett lag til med marengs, vaniljekrem og jordbærkrem
  8. Avslutt med karamellsaus på toppen