Croffel med friske bær og vaniljeis

Croffel, en deilig godbit som forener det beste fra to verdener: croissant og vaffel. Denne herlige baksten får du frem ved å steke croissantdeigen i belgisk- eller vanlig vaffeljern. Den ytre skorpen av croffelen bærer preg av vaffelens karakteristiske rutenettmønster, mens det indre avslører de flakete lagene som er typiske for en nybakt croissant. Croffelen kan nytes som den er eller som vi frister med her - friske bær og is toppet med lun melkesjokolade.


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 5 croissanter
  • 10 kuler vaniljeis
  • 25 bringebær
  • 10 physalis
  • 10 jordbær
  • 100 gram sjokolade saus
  • 20 gram høvlet melkesjokolade

__________________________

Dette trenger du til lun sjokoladesaus

  • 2 dl fløte
  • 100 gram melkesjokolade
  • Skvett med cognac

15 minutter

Slik gjør du: 

  1. Tin deigemnen og stekes croissantene i belgisk vaffeljern
  2. Legg bærene på croffelen, ha over litt lun sjokolade saus
  3. Legg på to kuler vaniljeis og toppe ytterligere med litt sjokoladesaus
  4. Pynt med høvlet melkesjokolade på toppen

__________________________

Slik lager du lun sjokoladesaus

  1. Kok opp fløte i en kjele
  2. Kok opp vann i en annen kjele
  3. Melkesjokoladen deles i små biter og puttes i en bolle som plasseres i "vannbadet"
  4. Når sjokoladen er smeltet rører inn fløten
  5. Smak til med litt Cognac om ønskelig