Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Croffel med crispy kylling
Visste du at croffel er croissant deig stekt i vaffeljern? En kreativ og annerledes måte å bruke croissant på. Tin croissant deigen og stek i belgisk- eller vanlig vaffeljern. Serveres som den er eller topp med det du måtte ønske. Oppskriften her har vi valgt crispy kylling.
Dette trenger du:
- 5 croissanter
- 5 panerte kylling fileter
- 100 gram sriracha majones
- 100 gram spicy agurksalat
- 50 gram salatmiks
__________________________
Dette trenger du til panerte kyllingburgere
- 5 lårfilet av kylling
- 2 dl mel
- ½ dl cajun krydder
- 2 egg
- 2 dl brødkrum
Dette trenger du til sriracha koriander majones
- 2 dl majones
- 3 ss sriracha saus eller mer alt avhengig av hvor sterk en ønsker sausen
- Saften fra ½ lime
- ¼ bunt koriander
- Salt og pepper
Dette trenger du til spicy agurksalat
- 1 agurk
- 2 ss sriracha majones
- 1 ss sambal olek
- 1 dl vann
- 1 dl sukker
- 1 dl risvinseddik
- ½ rød chili
- ½ grønn chili
Slik gjør du:
- Tin og stek croissantene i belgisk vaffeljern
- Smør på sriracha majones og legg på litt salatmiks
- Friter kylling filetene og legg kylling på salatmiksen
- Legg på spicy agurksalat
- Topp og avslutt med litt mer sriracha majones
__________________________
Slik lager du panerte kyllingburgere
- Ta mel blandet med cajun krydder, sammenvispet egg og brødkrum på tre tallerkener
- Renskjær lårfiletene
- Dypp lårfiletene i melblandingen, deretter i egg og til sutt i brødkrummen og legg på brett
- Steke filetene til de er gyldene
- La filetene hvile like lenge som de har fritert før servering
Slik lager du sriracha koriander majones
- Bland majones og Sriracha saus
- Finhakk koriander og bland sammen
- Smakes til med limesaft, salt og pepper
Slik lager du spicy agurksalat
- Skjær agurken i tykke skiver
- Kok opp vann, finhakket chili, sriracha, sambal olek, sukker og eddik
- Etter oppkok puttes agurkskivene i blandingen og la det stå å trekke