Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Crispy kyllingburger med kimchi
Dette trenger du:
- 5 stk hamburgerbrød
- 5 stk panerte kylling burgere
- 250 gram kimchi
- 100 gram sriracha majones
- 100 gram hoisin saus
- 50 gram salat miks
__________________________
Dette trenger du til panerte kyllingburgere
- 5 lårfilet av kylling
- 2 dl mel
- ½ dl cajun krydder
- 2 egg
- 3 dl brødkrum
Dette trenger du til kimchi
- 1 kinakål
- 2 gulrøtter
- 29 gram salt
- 1 l vann
- 20 gram ingefær
- 2 kinesisk hvitløk
- 2 ss chillipulver
- 1 ss sukker
- 2 ss fiskesaus
Dette trenger du til Sriracha majones
- 2 dl majones
- 3 ss sriracha saus eller mer om en ønsker sterkere
- Saften fra 1 lime
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Rist burgerbrødet i en varm grillpanne
- Legg på salat, kimchi og sriracha majones
- Legg på fritert kylling burger
- Topp med litt ekstra salat før topplokket legges på
__________________________
Slik lager du panerte kyllingburgere
- Bland og legges på hver sin tallerken: bland mel og cajun krydder, pisket egg, brødkrum
- Ren skjær og del lårfiletene
- Dypp lårfiletene i mel – egg – brødkrum og legg de på brett.
- Stekes eller friteres til gylden
- La de hvile før de servers.
Slik lager du kimchi
- Kinakålen og gulrot finstrimles og legges i en bolle
- Blandes med sukker og salt, settes i kjøleskap natten over (Minst 2 timer om dårlig tid)
- Skyll grønnsakene i kaldt vann og la det renne av i et dørslag.
- Klem resterende væske ut av grønnsakene, skal ikke moses.
- Finhakk hvitløk og ingefær
- Bland alle ingrediensene sammen og smak til.
Slik lager du Sriracha majones
- Bland majones og sriracha saus
- Smak til med limesaft, salt og pepper