Ciabatta med ertepure og fiskekake


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 5 stk ciabatta mini halvgrov
  • 200 gram ertepure 
  • 2 ½ fiskekake 
  • ½ rød chili 
  • 2 ss soyaingefærsmør 
  • 10 stk friterte jordskokk chips 

__________________________

Dette trenger du til ertepure

  • 300 gram grønne erter 
  • 50 gram smør 
  • ½ rød chili 
  • Salt og pepper 

Dette trenger du til soyaingefærsmør

  • 100 gram smør 
  • 20 gram ingefær 
  • ¼ rød chilli 
  • ¼ kinesisk hvitløk 
  • ¼ bunt bladpersille 

Slik gjør du:

  1. Smør på soyaingefær smør 
  2. Legg på ertepure 
  3. Stek fiskekaken i litt smør (kan evt serveres kalde) 
  4. Rens og kutt jordskokk på mandolin og friter de ved 170 grader, til det slutter og boble. Ta ut og avkjøl på papir, brukes om pynt 

__________________________

Slik lager du ertepure

  1. Kok ertne etter anvisning på pakken 
  2. Bland ertene med litt smør med en stavmikser 
  3. Smak til med finhakket chili, salt og pepper 

Slik lager du soyaingefærsmør

  1. Finhakk chili, ingefær og hvitløk 
  2. Bland sammen med romtemperert smør 
  3. Smak til med soyasaus og finhakket bladpersille