Butifarra-sandwich

 

Denne tradisjonsrike sandwichen fra Peru har sin opprinnelse fra da den søramerikanske nasjonen var en spansk koloni. Et deilig rundstykke med bayonneskinke, salsa criolla og aji Amarillo-majones.


5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 5 rundstykker
  • 250 gram bayonneskinke i tykke sskiver
  • 100 gram criolla-salsa
  • 50 gram aji amarillo majones
  • 5 salatblader

__________________________

Dette trenger du til criolla-salsa

  • 2 små rødløk
  • 1 aji amarillo chili (kan ogoså bruke paprika eller jalapenos)
  • 1/4 bunt frisk koriander
  • Saft fra 2 lime
  • Skall fra 1/2 lime

Dette trenger du til aji amarillo-saus

  • 100 gram fetaost eller ricottaost
  • 1 vårløk
  • 2 ss aji paste
  • 1 ss ketchup
  • saft fra 1 lime
  • salt og pepper

Slik gjør du 

  1. Del rundstykkene i to
  2. Legg på salat
  3. Sprøyt på noen striper med aji amarillo saus
  4. Legg på tykke skiver med bayonneskinke på rundstykkene
  5. Ta på criolla-salsa
  6. Sprøyt på ekstra striper med aji amarillo-saus
  7. Legg på rundstykkets topp og server

__________________________

Slik lager du criollaa-salsa

  1. Skjær rødløk i skiver og legg løkskivene i isvann med litt salt i minimum 10 minutter
  2. La løken renne godt av seg
  3. Fjern frøene fra aji amarillo chilien og kutt i tynne strimler
  4. Finhakk frisk koriander
  5. Klem ut saft fra 2 lime
  6. Riv skallet fra 1/2 lime
  7. Bland alt i en bolle og la det trekke i minst en time

Slik lager du Aji amarillo-saus

Bland finhakket vårløk, fetaost (eller ricottaost), aji paste, ketchup, limesaft, salt og pepper.
Tilsett eventuelt 1 dl majones for å ”fornorske” retten.

 

LAST NED SALGSPLAKAT