Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Butifarra-sandwich
Denne tradisjonsrike sandwichen fra Peru har sin opprinnelse fra da den søramerikanske nasjonen var en spansk koloni. Et deilig rundstykke med bayonneskinke, salsa criolla og aji Amarillo-majones.
Dette trenger du:
- 5 rundstykker
- 250 gram bayonneskinke i tykke sskiver
- 100 gram criolla-salsa
- 50 gram aji amarillo majones
- 5 salatblader
__________________________
Dette trenger du til criolla-salsa
- 2 små rødløk
- 1 aji amarillo chili (kan ogoså bruke paprika eller jalapenos)
- 1/4 bunt frisk koriander
- Saft fra 2 lime
- Skall fra 1/2 lime
Dette trenger du til aji amarillo-saus
- 100 gram fetaost eller ricottaost
- 1 vårløk
- 2 ss aji paste
- 1 ss ketchup
- saft fra 1 lime
- salt og pepper
Slik gjør du
- Del rundstykkene i to
- Legg på salat
- Sprøyt på noen striper med aji amarillo saus
- Legg på tykke skiver med bayonneskinke på rundstykkene
- Ta på criolla-salsa
- Sprøyt på ekstra striper med aji amarillo-saus
- Legg på rundstykkets topp og server
__________________________
Slik lager du criollaa-salsa
- Skjær rødløk i skiver og legg løkskivene i isvann med litt salt i minimum 10 minutter
- La løken renne godt av seg
- Fjern frøene fra aji amarillo chilien og kutt i tynne strimler
- Finhakk frisk koriander
- Klem ut saft fra 2 lime
- Riv skallet fra 1/2 lime
- Bland alt i en bolle og la det trekke i minst en time
Slik lager du Aji amarillo-saus
Bland finhakket vårløk, fetaost (eller ricottaost), aji paste, ketchup, limesaft, salt og pepper.
Tilsett eventuelt 1 dl majones for å ”fornorske” retten.