Burger med kimchi og chiliaioli


5 porsjoner

Dette trenger du:

Dette trenger du til chiliaioli:

  • 2 dl majones 
  • ½ rød chili 
  • 1 ts paprikapulver 
  • 1 ts kajennepepper 
  • ½ kinesisk hvitløk 
  • saften fra ¼ lime 
  • salt og pepper 

Dette trenger du til agurksalat med sorte sesamfrø: 

  • 1 stk agurk
  • 1 stk grønn chili
  • 1 ss sukker 
  • 2 ss ristede sorte sesamfrø 
  • 2 ss sesamolje
  • Saften fra 1 lime 
  • ¼ kinesisk hvitløk 
  • neve frisk koriander 
  • salt og pepper 

Dette trenger du til kimchi:

  • 1 stk kinakål
  • 1 stk rettich
  • 2 stk kinesisk hvitløk
  • 29 gram salt
  • 20 gram ingefær
  • 1 l vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus
  • chilipulver
  • sesamfrø

Slik lager du chiliaioli

  1. Finhakk hvitløken
  2. Rensk chilien for steiner og finhakk
  3. Mos chili og hvitløk mest mulig og bland dette inn i majonesen
  4. Tilsett kajennepepper
  5. Smakes til med limesaft, salt og pepper

Slik lager du agurksalat med sorte sesamfrø

  1. Del agurken i tynne skiver
  2. Rør sammen limesaft og sukker
  3. Finhakk hvitløk og chili
  4. Tilsett sesamolje, finhakket chili og hvitløk i limesaften
  5. Bland  inn agurkskivene og la det stå å trekke
  6. Smak til med salt og pepper
  7. Toppes med ristede sorte sesamfrø og frisk koriander

Slik lager du kimchi

  1. Kinakålen og rettich finstrimles og legges i en bolle
  2. Blandes med sukker og salt og settes i kjøleskap natten over (Minst 2 timer om dårlig tid)
  3. Skyll kinakålen og rettich i kaldt vann og la det renne av i et dørslag.  
  4. Klem resterende væske ut av kålen og rettichen, den skal ikke moses.
  5. Finhakk hvitløk og ingefær
  6. Bland alle ingrediensene sammen og smak til.

Montering

  1. Pensle brødet med olje.
  2. Brødet grilles på høy varme til det får grillmerker på sidene.
  3. Stek burgeren 
  4. Legg kimchi på burgerbrødet bunn
  5. Legg på burgeren
  6. Legg chiliaioli på burgeren 
  7. Topp med agurksalat og frisk koriander
  8. Legg på burgerbrødet topp

LAST NED SALGSPLAKAT