Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Burger crispy chicken med kreolsk mais
Dette trenger du:
- 5 stk hamburgerbrød potato
- 5 stk panerte kyllingfileter
- 5 stk salatblader
- 250 gram kremet kreolsk mais
- 250 gram syltede grønnsaker
- rikelig med tobasco
Dette trenger du til panerte kyllingbryst:
- 5 stk små kyllingbryst
- 2 stk egg
- 200 gram siktet hvetemel
- 150 gram brødkrum
- 1 ss cayennepepper
- salt og pepper
Dette trenger du til kremet kreolsk mais:
- 2 stk kokte maiskolber
- 2 ss kreolsk krydder
- 1/2 dl fløte
- 1/2 kinesisk hvitløk
- 1 ss smør
Dette trenger du til syltede grønnsaker:
- 2 stk gulerøtter
- 150 gram kinakål
- 4 ss sukker
- 6 ss hvitvinseddik
- 6 ss vann
- 1/2 rød chili
- Tabasco
Slik lager du panert kyllingbryst
- Skjær kyllingfiletene på langs og krydre med salt og pepper.
- Legg opp tre flate tallerkner. En med blanding av hvetemel og cayennepepper, en med lettpisket egg og en siste med brødkrum.
- Dypp filetene først i mel, deretter egg og avslutt men panko brødkrum.
- Ønskes en ekstra crispy panering kan enn gjenta dette en gang til. Husk da å øke mengden råvarer.
- Friteres til gyllen farge.
Slik lager du kremet kreolsk mais:
- Finhakk hvitløk og skjær maiskornene av kolben.
- Smelt smør og fres hvitløken sammen med kreoslsk krydder.
- Tilsett maiskorn og fløte.
- La det koke noen minutter.
Slik lager du syltede grønnsaker:
- Riv gulerot, finhakk kinakål og rød chili og bland dette i en bolle.
- Lag en lake av vann, sukker, eddik og tabasco.
- Hell laken over grønnsakene, bland godt, la det marinere i 30 minutter.
Montering
- Rist burgerbrødene i en panne
- Legg på salatblader på bunnen
- Legg på panert kyllingbryst
- Topp med kremet mais og tabasco
- Legg på burgerbrødet topp
- Syltede grønnsaker serveres vedsiden av eller på burgeren