Sandwich med stekt sopp og syltede rødbeter


5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 5 stk brødskiver
  • 150 gram stekt soppblanding
  • 100 gram vegansk urtemajones
  • 50 gram syltede rødbeter
  • 50 gram margarin

__________________________

Dette trenger du til soppblandingen

  • 250 gram diverse sopp
  • 1/4 bunt frisk bladpersille
  • Olje
  • salt og pepper

Dette trenger du til syltede rødbeter

  • 2 stk rødbeter
  • 1 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1/4 bunt frisk timian

Dette trenger du til vegansk urtemajones

  • 2 dl kokosmelk
  • 2 dl rapsolje
  • 1 ts sennep
  • 1 ss agurkeddik evt hvitvinseddik
  • 1/2 kinesik hvitløk
  • 1/4 bunt friske urter
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Smelt litt margarin i en grillpanne og stek brødskivene til de er gyllene
  2. Legg på soppblanding og tynne skiver med rødbeter
  3. Topp med noen striper vegansk urtemajones

___________________________

Slik lager du soppblandingen

  1. Rens, vask og kutt soppen i skiver
  2. Varm litt olje i pannen og stek soppen til den er gylen
  3. Bland inn finhakket bladpersille
  4. Smak til med salt og pepper

Slik lager du syltede rødbeter

  1. Skrell rødbene og del de i tynne skiver, gjerne på en mandolin.
  2. Kok opp vann, sukker og eddik
  3. Tilsett finhakket frisk timian og rødbettene og la det trekke

Slik lager du vegansk urtemajones

  1. Bland melk, sennep, eddik og hvitløk med en stavmikser
  2. Spe med olje
  3. Smak til med salt og pepper