Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Sandwich med fennikelsalat og pico de gallo (tomatsalsa)
Dette trenger du:
- 5 stk brødskiver
- 200 gram fennikelsalat
- 200 gram Pico de gallo
- 100 gram vegansk chilimajones
- 10 stk salatblader
__________________________
Dette trenger du til fennikelsalat
- 250 gram fennikel
- 1 liten stiron
- 1/2 ts salt
- 1 ts sukker
- 0,15 dl solsikkeolje
- 0,15 dl valnøttolje
- Litt sitronskall
- grovkvernet pepper
Dette trenger du til Pico de gallo
- 1 løk
- 1/2 grønn chili
- 10 skiver jalapenos
- 4 tomater
- 1/4 bunt frisk koriander
- 1/4 bunt frisk blandpersille
- saft fra 1/2 lime
Dette trenger du til vegansk chilimajones
- 2 dl kokosmelk
- 2 dl rapsolje
- 1 ts sennep
- 1 ss hvitvinseddik
- ½ kinesisk hvitløk
- 2 ss sriracha saus
- saft fra 1/2 lime
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Smelt litt smør i en grillpanne og stek brødkivene til de er gylne
- Legg på Pico de gallo og fennikelsalat
- Sprøyt over noen striper med vegansk chili majones
- Avslutt med revet salatblader
___________________________
Slik lager du fennikelsalat
- Rens fennikelen og riv av små duskene og hakk disse
- Finsnitt fennikel og legg i en bolle og tilsett resten av ingrediensene og bland godt
- Tilslutt tilsett rikelig med grovkevernet pepper
Slik lager du Pico de gallo
- Finhakk tomater, jalapenos, chili, løk og koriander
- Bland alt i en bolle og smakt til med limesaft, salt og pepper
Slik lager du vegansk chilimajones
- Kokosmelk, hvitvinseddik, sennep og hvitløk puttes i en høy beholder og blandes med stavikser
- Spe med olje samtidig som du kjører stavmikseren til det blir en jevn og fin majones
- Smak til med sriracha saus, salt, pepper og limesaft