Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Banh-mi
Dette er ekte vietnamesisk gatemat som ikke skuffer noen. Denne smaksrike retten kan også lages som vegetar ved å bytte ut kjøttet med tofu. Vår variant er laget av kylling, syltede grønnsaker, chili, sriracha, koriander, majones og hoisinsaus.
Dette trenger du:
- 5 stk Sub sandwich lys
- 400 gram strimlet kyllingkjøtt
- 200 gram lime marinerte grønnsaker
- 80 gram srirachamajones med koriander
- 50 gram hoisinsaus
- 20 gram ristede sesamfrø
- ½ rød chili
- ¼ bunt frisk koriander
__________________________
Dette trenger du til srirachamajones med koriander
- 2 dl majones
- 3 ss srirachasaus
- Saften fra 1 lime
- ¼ bunt frisk koriander
- Salt og pepper
Dette trenger du til limemarinerte grønnsaker
- 2 blader grønnkål
- 1 gulrot
- ¼ hodekål
- ¼ rødkål
- ¼ bunt frisk koriander
- Saften fra 10 lime
- Like mye sukker som lime saft
Slik gjør du
- Stek strimlet kyllingkjøtt
- Smør srirachamajones på begge flatene i suben
- Legg i limemarinerte grønnsaker og kyllingkjøtt
- Ha på finskåret chili og frisk koriander
- Topp med hoisinsaus, litt srirachamajones og ristede sesamfrø
__________________________
Slik lager du srirachamajones med koriander
- Bland majones og srirachasaus
- Finhakk koriander og rør inn i majonesen
- Smak til med limesaft, salt og pepper
Slik lager du limemarinerte grønnsaker
- Skjær grønnkål, gulrot, hodekål og rødkål i strimler
- Del 10 lime i to og klem ut saften i en bolle. For å få med mest mulig saft, rull limen mot en hard flate før den deles.
- Tilsett like mye sukker som limesaft, kok opp og avkjøl
- Hell limesaften over grønnsakene
- Finhakk koriander og bland med grønnsakene