Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Baguette med roastbiff og crispy parmesanpoteter
Dette trenger du
- 5 baguette rustikk grov 140 g
- 15 crispy parmesanpoteter
- 15 skiver roastbiff
- 20 ertespirer
- 125 gram pepperrotmajones
EPD 5820444 Baguette rustikk grov 140g
__________________________
Dette trenger du til crispy parmesanpoteter
- 15 små poteter
- 50 gram smør
- 50 gram parmesan
- 1 hel hvitløk med fedd
- ¼ bunt oregano
- ¼ bunt bladpersille
- ¼ bunt basilikum
- Salt og pepper
Dette trenger du til pepperrotmajones
- 2 eggeplommer
- 30 g pepperrot
- 10 blader estragon
- saften fra ¼ sitron
Slik gjør du
- Tilbered baguettene etter anvisning på kartong og avkjøl.
- Del baguettene i 2 og smør på pepperrotmajones.
- Legg på roastbiff og poteter, avslutt med ertespirer.
__________________________
Slik lager du crispy parmesanpoteter
- Kok småpotetene i godt saltet vann til de er møre og tørk potetene godt.
- Kutt av toppen på hvitløken, hell over litt olje og bak i ovnen i 30 minutter. Avkjøl og klem ut feddene.
- Smelt smør og bland inn revet parmesan, finhakkede urter og hvitløk. Legg potetene i blandingen og rør godt.
- Ta potene ut av kjelen og legg dem på et stekebrett med bakepapir før de trykkes flate/moses med et glass.
- Fordel parmesanblandingen over de moste potetene og stek på 200OC i 15 minutter.
- Vend potetene, dryss over litt ekstra parmesan og stek i ytterligere 10 minutter.
Slik lager du pepperrotmajones
- Ha eggeplommene i en bolle sammen med sennep og honning.
- Spe forsiktig med olje mens du visper.
- Ha i finhakket pepperrot og estragon.
- Smakes til med sitronsaft, salt og pepper.