Baguette med porchetta og trøffelmajones


5 porsjoner

Dette trenger du:  

  • 5 stk baguette halvgrov 140 g
  • 10 stk salatbalder 
  • 100 gram sitrussyltet rødløk 
  • 100 gram trøffelmajones 
  • 5 skiver porchetta skinke 
  • 15 stk salty fingers 
  • En neve med sesongens salat  

Dette trenger du til trøffelmajones:

  • 1 stk eggeplomme  
  • ½ ts dijon sennep  
  • ½ ts eplecidereddik  
  • ½ dl raps olje  
  • ½ dl trøffelolje  
  • 1 stk liten trøffel fint revet (kan sløyfes)  
  • salt og pepper

Dette trenger du:  

  • 2 stk rødløk i båter  
  • 1 dl sukker  
  • ½ dl sitron saft 
  • ½ dl lime saft 

Slik lager du trøffelmajones

  1. Lag majones ved å pisk eggeplomme, sennep og eddik sammen og spe med oljene litt og litt.
  2. Fortsett og piske til en jevn og fin mass. Blir majonesen for tykk kan du spe med litt vann.
  3. Smak til med litt finhakket trøffel, maldon salt og nykvernet pepper.  

Slik lager du syltet rødløk:

  1. Bland sukker, lime- og sitronsaft i en kjele og kok opp.
  2. Tilsett rødløken og la det stå og tekke et par timer mens det kjøler seg ned.  

Montering

  1. Stek baguettene etter anvisning
  2. Del baguetten i to etter avkjøling
  3. Legg salat på hele bunnen
  4. Legg på trøffelmajones
  5. Legg på porchetta skinken
  6. Topp med syltet rødløk og salty fingers

 

LAST NED SALGSPLAKAT