Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Baguette med porchetta og trøffelmajones
Dette trenger du:
- 5 stk baguette halvgrov 140 g
- 10 stk salatbalder
- 100 gram sitrussyltet rødløk
- 100 gram trøffelmajones
- 5 skiver porchetta skinke
- 15 stk salty fingers
- En neve med sesongens salat
Dette trenger du til trøffelmajones:
- 1 stk eggeplomme
- ½ ts dijon sennep
- ½ ts eplecidereddik
- ½ dl raps olje
- ½ dl trøffelolje
- 1 stk liten trøffel fint revet (kan sløyfes)
- salt og pepper
Dette trenger du:
- 2 stk rødløk i båter
- 1 dl sukker
- ½ dl sitron saft
- ½ dl lime saft
Slik lager du trøffelmajones
- Lag majones ved å pisk eggeplomme, sennep og eddik sammen og spe med oljene litt og litt.
- Fortsett og piske til en jevn og fin mass. Blir majonesen for tykk kan du spe med litt vann.
- Smak til med litt finhakket trøffel, maldon salt og nykvernet pepper.
Slik lager du syltet rødløk:
- Bland sukker, lime- og sitronsaft i en kjele og kok opp.
- Tilsett rødløken og la det stå og tekke et par timer mens det kjøler seg ned.
Montering
- Stek baguettene etter anvisning
- Del baguetten i to etter avkjøling
- Legg salat på hele bunnen
- Legg på trøffelmajones
- Legg på porchetta skinken
- Topp med syltet rødløk og salty fingers