Ajo Blanco laget med brødrester

Har du brødrester er dette en utmerket oppskrift å lage.


Dette trenger du:

  • 150 g tørket brød (bruk gjerne brødrester)
  • 100 g skåldede mandler 
  • 250 g druer
  • 1 liter vann
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss god olivenolje
  • 4 ss sherryeddik
  • 1 stk agurk
  • Havsalt

Slik gjør du:

  1. Bak durene i en ildfast form med litt olje, salt og pepper på 150 grader i 30-40 minutter
  2. Bløtlegg brødet i vann, og klem deretter ut væsken av brødet.
  3. Kjør de skåldede mandlene i en blender sammen med halvparten av vannet, til konsistensen er helt jevn.
  4. Knus hvitløk og havsalt sammen i en morter.
  5. Skjær agurken i små terninger.
  6. Putt hvitløk, agurkterninger, brød, olivenolje, sherryeddik, resten av vannet og væsken fra durene etter bakingen i blenderen til konsistensen er en tynn milkshake. 
  7. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer eddik og olje.
  8. Sett suppen i kjøleskapet et par timer til den er kald. Den kan fint stå natten over. 
  9. Serveres med de bakte druene på toppen av suppen.

 

Tips!

Server suppen i glass eller skåler med druer. Del druene i to, og noen dråper olivenolje. Bruk restebrød som grilles eller ristes og serveres som tilbehør til suppen.