Fritert kylling-sliders med ajvaryoghurt

Mini burge er en sterk trend, så sett gjerne miniburgere på menyen. Sliders er populært, spennende og svært anvendelig. Server én som forrett eller sett sammen tre til en hovedrett. Server gjerne tre ulike for den ubesluttsomme gjesten som ønsker å smake på hele menyen. Hva med å lage en meny hvor gjestene selv kan sette sammen sin drømmetrio?


Dette trenger du: 

__________________________

Dette trenger du til fritert kylling-sliders:

  • 500 gram kyllinglår
  • 75 gram brødkrum
  • 50 gram mel
  • 100 gram egg
  • 10 gram cajunkrydder
  • salt og peppper

Dette trenger du til ajvaryoghurt

  • 50 gram gresk yoghurt
  • 2,5 gram kinesisk hvitløk
  • 50 gram ajvarsaus
  •  5 gram bladpersille
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Tin, hev og stek Japanske melkebolle etter anvisning.
  2. Del melkebollene i to og rist de lett i en panne.
  3. Rist burgerbrødet i en varm panne.
  4. Smør ajvaryoghurt på brødets bunn.
  5. Legg på salat deretter fritert kylling og topp med jalapenoskiver.

__________________________

Slik lager du fritert kylling-sliders:

  1. Lag 50 gram store porsjoner og bank kyllinglårene lett.
  2. Paner kyllinglårene i mel tilsatt cajunkrydder, vispet egg og brødkrum
  3. Friteres på 180 grader til de er gylene. Kan også stekes i panne.

Slik lager du ajvaryoghurt

  1. Finhakk bladpersille og hvitløk og rør inn yoghurten
  2. Smak til med ajvarsaus, salt og pepper