Jobber du i kantine? Da er kanskje hverdagen din annerledes nå enn tidligere. Hver gjest spiser sjeldnere i kantinen, men trenger fortsatt mat hele døgnet. Det gir muligheter for deg.

Her får du tips til enkle grep du som kantineoperatør kan ta for å øke salget utover tradisjonell lunsj og kantinemat. Vi har også laget materiell du kan laste ned eller bestille slik at både din og gjestenes hverdag blir enklere. 

Brød i fryseren gjør kantinehverdagen enklere

Enkel håndtering

Ferdigstekt og oppskåret bake-off-brød kan tas ut av fryseren om morgenen slik at du har ferskt brød til lunsj. 

Har du ikke fryseplass, kan skårede brød oppbevares i romtemperatur i inntil tre dager når de er pakket i tett plast. Hele brød kan ligge på kjøl i inntil 7 dager, men bør da stekes før servering. 

Mindre matsvinn

Når du har brød i fryseren kan du ta ut akkurat så mye brød du trenger hver dag og unngår å kaste mat. 

Om du samtidig velger bake-off-brød bakt ved bakeriet vårt i Lier, vil du kunne redusere dine klimagassutslipp. Lokal produksjon gir kortere transportvei og dermed lavere klimaavtrykk. 

Uten konservering

Siden brød og bakervarer fryses ned umiddelbart etter steking, er konserveringsmidler unødvendig.

Produktene fryses ned hver for seg til minus 18 grader etter kun noen minutters nedkjøling i romtemperatur. Slik stoppes på en måte tiden inntil brødet tines. Da holder det seg helt fint i romtemperatur i inntil tre dager.

Bestilling via grossist

Alle våre bake-off-brød og bakervarer selges via grossist. Du kan spare tid og penger på å gjøre hele matbestillingen der.

Når du er logget inn på ASKO, Servicegrossistene, Kolly eller DLVRY, finner du produktene ved å søke på «Lantmännen Unibake» eller produktets EPD-nummer. Legg i handlekurven, bestill og vent på leveranse.

Se hvordan andre kantiner bruker bake-off-brød

Bake-off gir bakeglede!

Se hvordan materiell og produkter brukes i praksis. Her holder vår baker Gunnar bakekurs for kantineledere for å inspirere til bakeglede.

Bestill salgsmateriell

Vi har laget salgsplakater, allergenkort, bakeguider, bestillingslister og annet materiell som hjelper deg å lykkes med fersk bakst.

Noe kan lastes ned og printes selv. Annet må bestilles på mail for tilpasning til ditt sortiment og sendes per post. Gi beskjed om det er materiell du savner.

Håndtering av bake-off-brød og brødprodukter

NB! Ferdigstekte produkter som er delt og oppskåret skal ikke oppbevares på kjøl. Hele ferdigstekte produkter fra kjøl må stekes før servering. 

 

Halvstekte produkter

  • Inntil 3 dager i romtemperatur
  • Inntil 7 dager på kjøl

Ferdigstekte produkter

  • Inntil 3 dager i romtemperatur
  • Inntil 7 dager på kjøl

Oppskåret brød

  • Inntil 3 dager i romtemperatur
  • Skal IKKE på kjøl