Brød er kjedelig alene, men sandwich er digg. Derfor samler vi bransjen.

Vi selger brød, men brød er ikke veldig spennende alene. Brødet er som et tomt lerret som må fylles. Det vet vi og har derfor etablert møteplasser der kunder kan møte leverandører av all type mat, ikke bare brød.
Serveringssteder kjøper jo ikke brød uten å kjøpe fyll og pålegg – akkurat som du og jeg ikke spiser tørre brødskiver til frokost og lunsj. De ser etter oppskrifter og inspirasjon til menyen sin og leter deretter etter ingrediensene som trengs.
For at vi skal være i tankene deres når de identifiserer behovet for brød, må kundene kjenne oss. De må vite hva vi kan bidra med. At vi har løsninger. Det gjør kundene i Rogalandsdistriktet – mye på grunn av Hall Toll-messen.
Espen og Trond Vidar i aksjon på Hall Toll-messen i år
Hall Toll siden 2012
Navnet er litt rart – jeg ser det – men messen var så godt etablert da vi måtte flytte den fra lokalet med samme navn, at det aldri var et tema å bytte. Jeg sier "vi" fordi det var jeg og Tom Sveum fra Friele som startet opp i 2012. Helt siden da har Hall Toll vært en møteplass for storhusholdningsaktører i Stavanger-området.
Da arrangementet fant sted i slutten av februar i år, var det hele 39 leverandører, grossister og innkjøpsorganisasjoner tilstede og 350 kunder fra distriktet var innom. Snakk om møteplass da! Det som startet som en salgsmesse med 12 leverandører har blitt et treffpunkt man ikke vil gå glipp av.
«Dette er messen folk snakker om og gleder seg til. Hall Toll betyr mye. Den proffe jobben Trond Vidar og co steller i stand betyr mye for oss da vi får møte alle de flinke leverandørene og kundene vi har i Rogaland,» skrev Tore Jacobsen fra Servicegrossisten D. Danielsen da jeg ba om en tilbakemelding. De ordene betyr mye.
Fordi vi lykkes når kundene lykkes
Grunnen til at det betyr så mye er at hele jobben min går ut på at jeg vil at kundene mine skal lykkes. Jeg vil at de skal være fornøyde med bakervarene de kjøper av oss – både kvalitet og håndtering – samtidig som de opplever at hverdagen blir enklere. Og alt blir jo enklere om man finner alt man trenger for å komponere en ny bestselgersandwich på ett sted!
Les også: Har du med disse 5 elementene, blir sandwichen digg hver gang!
I Lantmännen Unibake pleier vi å si at vi ikke lykkes før kundene våre lykkes. Det kan høres ut som en klisjé, men er faktisk det vi lever etter.
Det er grunnen til at også min kjære kollega Espen gått sammen med bransjekolleger og dratt i gang Sørlandsmessen i Kristiansand. Sju ganger har de samlet leverandører og kunder fra storhusholdningmarkedet til en inspirasjonskveld på Sørlandet.
Kenneth og Marius arrangerer også Matkvitter sammen med andre leverandører i Trondheim og vi er tilstede på små og store arrangementer og messer over hele landet.
Grunnen er at vi vil snakke med kundene om behovene og utfordringene de har – og hjelpe dem å finne løsningene. Vi vet at de er presset på tid, har begrenset med folk og opplever at det er vanskelig å beregne mengde brød og bakervarer. Da kan bake-off være løsningen og vi hjelper med å komme i gang!
Les også: 7 grunner til å velge bake-off-brød
Hele gjengen fra Hall Toll samlet til det årlige gruppebildet