Ikke kast mat! Her er 14 enkle restebrødoppskrifter

Beregner du noen ganger for mange rundstykker eller sitter igjen med et par brød eller croissanter når dagen er omme? Bruk det til å lage nye retter!
Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Landbruksdivisjonen utgjør Lantmännens kjernevirksomhet, og vi tilbyr produkter og tjenester som fremmer et sterkt og konkurransekraftig jordbruk.
Maskindivisjonen består av tre forretningsområder: Lantmännen Maskin med landbruksmaskiner, Swecon med anleggsmaskiner og Agro Oil med smøremidler.
Energidivisjonen er Sveriges største produsent av bioenergiprodukter.
Matvaredivisjonen utvikler, prosesserer og markedsfører produkter som omfatter mel, frokostprodukter, pasta, frossent og ferskt brød, knekkebrød og ferdigmatmåltider.
Lantmännen er et landbrukskooperativ basert på de dype kunnskapene som våre gårdbrukere har bygget opp gjennom generasjoner. Sammen arbeider vi for et livskraftig jordbruk. Sammen tar vi ansvar fra jord til bord.
Med utgangspunkt i åkeren og virksomheter i verdikjeden fra jord til bord er vi med hele veien fra såing og innhøsting – til maten på våre bord, fôr til våre dyr og klimasmart biobrensel.
Vi eies av svenske gårdbrukere og har vårt grunnlag i Sverige, med Østersjøområdet som vårt utvidede hjemmemarked. Vi har et sterkt internasjonalt nærvær, og uansett land og sted tar vi alltid samme ansvar.
Vi driver forskning og satser på innovasjon for morgendagens landbruk, bioenergi og fremtidens mat. Innovasjon er avgjørende for å løse dagens og fremtidens utfordringer, og derfor har Lantmännen også en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens grønne spire finnes på våre forpakninger. Produktene kan være forskjellige, men alle skal kunne føle seg trygge på at vi alltid minimerer påvirkningen på miljøet og menneskene. Hvis spiren finnes på pakken, kan du være sikker på at det er Bra Mat fra Lantmännen.
Beregner du noen ganger for mange rundstykker eller sitter igjen med et par brød eller croissanter når dagen er omme? Bruk det til å lage nye retter!
Vi har samlet 14 enkle oppskrifter med forslag til hvordan du kan bruke opp rester av brød og bakervarer.
I heftet «Godt til siste smulen» finner du det du trenger for å unngå brødsvinn på kjøkkenet ditt. Når du ser hvor digg det ser ut, ser du også at det er absolutt ingen grunn til å kaste mat!
Du kan fylle dagsgamle hele brød med urter, ost og skinke, så har du verdens beste snack eller tilbehørsbrød. Gårsdagens croissanter kan enten bli skikkelig digg toast eller en dessert som får tennene til å løpe i vann. Og vet du? Tørre kanelboller, mascarponekrem, kaffe, kanel og sukker kan enkelt forvandles til en deilig tiramisu.
Lag eplekake av rester fra grovbrød. Smaker skikkelig digg!
Det er bare fantasien som setter grensene for hva du kan gjøre med brød og bakervarer som ikke blir spist med en gang. Last ned heftet så har du inspirasjonen du trenger.
Les også: 15 oppskrifter som redder tørt brød
Som en av Norges største leverandører av fryste brødvarer, ser vi det som vårt ansvar å bidra til at det kastes mindre brød. Derfor har vi signert bransjeavtalen om å halvere matsvinnet innen 2030, i tråd med FNs bærekraftmål.
Vi har dermed forpliktet oss til å kartlegge og rapportere på matsvinn, samt gjennomføre tiltak for å redusere matsvinn i egen bedrift.