Ferdig deig av croissant + vaffeljern = croffel til frokost, lunsj og middag
Har du noen gang tenkt på at du kan lage din egen søtbakst ved å steke ferdig deig i vaffeljernet? Croffel av croissantdeig for eksempel, som fungerer like godt til dessert som et fullgodt måltid.
Du kan bruke belgisk vaffeljern om du har det, eller det tradisjonelle vaffeljernet som stort sett finnes på alle kjøkken. Skorpen på croffelen vil uansett få det karakteristiske rutenettmønsteret, mens innsiden vil avsløre de flakete lagene som er typisk for en nybakt croissant.
Om du har ferdig deig av croissanter i fryseren, er det superenkelt å lage croffel. Tin croissanten - gjerne minicroissanter om du har det - og legg i jernet. Du trenger ikke smør en gang ettersom croissantdeigen har mye fett.
Croffel til frokost, lunsj eller dessert
Croffelen kan serveres som den er eller toppet med det du selv ønsker. Man forbinder gjerne croissant med søtbaskt, og skal du servere croffelen som dessert, er friske bær, vaniljeis og sjokoladesaus en magisk kombinasjon. Men croffel passer også utmerket som påsmurt eller tallerkenrett!
Kanskje du vil by gjestene på croffel til frokost? Da kan avokado, egg og bacon være en god kombinasjon. Om du vil sette croffel på lunsjmenyen, vil jeg slå et slag for crispy kylling og srirachamajones. Det er en rett jeg har laget på flere messer og kundeeventer og det slår alltid an!
Bake-off-boller passer også i vaffeljern
Du har sikkert laget toast i vaffeljern? Og nå vet du hvor enkelt det er å forvandle croissanter til croffel. Faktum er at det meste passer i vaffeljernet, også deigemner av bake-off-boller.
Så om du har ferdig deig av hvetebolle eller rosinbolle i fryseren, kan også den brukes til å lage særegen søtbakst. Du tiner rett og slett deigemnene, hever til halv størrelse, pensler med litt smør og steker. Vips, så har du en ny, deilig søtsak. La oss kalle det boffel.
Kanelboller i vaffeljern har også blitt svært populært. Kanelfyllet smelter når det stekes i jernet slik at "kanelbollevaffelen" får en deilig, karamellisert skorpe.
Det er superenkelt å lage dette om du tiner deigemner av skillingsboller og hever til halv størrelse. Sørg for å ha litt smør i jernet før du legger i bollen.