Piff opp sandwicher og påsmurt med hjemmelagde dressinger
Er din påsmurt blitt kjedelig? Sjekk ut disse tipsene til hvordan enkle hjemmelagde dressinger kan gi sandwichene nytt liv.
Friske råvarer på ferskt brød er godt. Legger du til en god dressing som bidrar til å fremheve smaken på råvarene, blir sandwichen ikke bare god, men noe man husker. Det er enkelt å få til!
Det er veldig enkelt å lage en smakfull dressing som gir sandwichene dine en ny dimensjon. Dressingen bidrar samtidig til å holde sandwichen saftig, så dette er det all grunn til å teste ut.
Nedenfor har jeg samlet noen helt enkle oppskrifter på dressinger du lager på ditt eget kjøkken i løpet av null komma niks!
6 dressinger som gir påsmurt nytt liv
Tzatsiki Bland yoghurt, revet agurk, finhakket hvitløk, salt og pepper for å lage en frisk tzatsiki som passer godt til krydrede sandwicher.
Pesto Bland basilikum, pinjekjerner, parmesanost, hvitløk og olivenolje i en food prosessor eller stavmikser for å lage en pesto som kan brukes til det meste.
Pestomajones Bland majones med pesto for en mildere smak av pesto – perfekt for sandwicher eller som dip til grønnsaker.
Aioli Bland majones med finhakket hvitløk for å lage en aioli som passer godt til kjøtt- eller fiskesandwicher.
Hummus Bland kikerter, tahini, sitronsaft og hvitløk i en food prosessor eller stavmikser for å lage en næringsrik hummus som kan brukes som pålegg i vegetarsandwicher.
Krydrede oljer Krydrede oljer gir brødet en ekstra smaksdimensjon. Chiliolje, hvitløksolje, tomatolje eller pesto-olje lager du enkelt ved å tilsette finhakket chili, hvitløk, soltørkede tomater eller pesto i en god olivenolje.
Salsa Bland grovhakket tomat med finhakket hvitløk, vårløk, chili og rødløk, press over limesaft og smak til med salt, pepper og koriander om du vil. Salsaen blir for eksempel et friskt pust i tacosandwichene dine.
TIPS! I tillegg til at dressinger er perfekt som spread og smaksforsterker, kan de fint brukes som en dip ved siden av ferskt brød, brødchips eller rundstykker.