Verktøykasse for kantiner: Alt du trenger for å lykkes med bake-off-brød
Bruker du allerede frosne bakervarer i kantinen eller har du lurt på om bake-off-brød kan være noe for deg? Sjekk ut vår nye samleside for kantiner og få massevis av tips og triks!
Hverdagen i kantinen er ganske annerledes og mindre forutsigbar enn tidligere. Gjestene spiser kanskje ikke lunsj i kantinen hver dag, men trenger fortsatt mat hele døgnet. Det gir muligheter for mersalg i kantinen.
Med bake-off-brød og bakervarer i fryseren, er det enkelt for deg som kantineoperatør å dekke gjestenes matbehov gjennom hele dagen. Du kan for eksempel tilby enkel frokostservering, fylle på med energi gjennom dagen eller selge brød som take-away.
Alt du trenger på ett sted
For å gjøre det enkelt for deg, har vi samlet helt konkrete forslag til grep du kan ta.
Du kan også laste ned materiell du trenger for gjennomføring - som for eksempel salgsplakater, bestillingslister og allergenlapper.
Vi ønsker rett og slett å gjøre kantinehverdagen enklere for deg. Derfor finner du tips, triks, materiell, produktforslag og ikke minst suksesshistorier fra andre kantiner samlet på ett sted ved å trykke på lenken under.
Bake-off passer for alle, faktisk også om du ikke har fryser. Det er det ikke alle som vet. I tillegg er frossent brød bærekraftig i seg selv fordi man kun tilbereder så mye man trenger.
De fleste av produktene våre er også bakt i Norge - ved bakerier i Lier og på Langhus - som betyr at bake-off er et kortreist valg. Sjekk ut kantinesiden for å se om det er noe for din kantine da vel!
Brød i fryseren gjør kantinehverdagen enklere
Enkel håndtering
Ferdigstekt og oppskåret bake-off-brød kan tas ut av fryseren om morgenen slik at du har ferskt brød til lunsj.
Har du ikke fryseplass, kan skårede brød oppbevares i romtemperatur i inntil tre dager når de er pakket i tett plast. Hele brød kan ligge på kjøl i inntil 7 dager, men bør da stekes før servering.
Mindre matsvinn
Når du har brød i fryseren kan du ta ut akkurat så mye brød du trenger hver dag og unngår å kaste mat.
Om du samtidig velger bake-off-brød bakt ved bakeriet vårt i Lier, vil du kunne redusere dine klimagassutslipp. Lokal produksjon gir kortere transportvei og dermed lavere klimaavtrykk.
Uten konservering
Siden brød og bakervarer fryses ned umiddelbart etter steking, er konserveringsmidler unødvendig.
Produktene fryses ned hver for seg til minus 18 grader etter kun noen minutters nedkjøling i romtemperatur. Slik stoppes på en måte tiden inntil brødet tines. Da holder det seg helt fint i romtemperatur i inntil tre dager.
Bestilling via grossist
Alle våre bake-off-brød og bakervarer selges via grossist. Du kan spare tid og penger på å gjøre hele matbestillingen der.
Når du er logget inn på ASKO, Servicegrossistene, Kolly eller DLVRY, finner du produktene ved å søke på «Lantmännen Unibake» eller produktets EPD-nummer. Legg i handlekurven, bestill og vent på leveranse.