Har du med disse 5 elementene, blir sandwichen digg - hver gang!
Synes du det er vanskelig å finne spennende pålegg og fyll til påsmurt? Med disse 5 huskereglene hengende på kjøkkenveggen, garanterer jeg digg sandwich hver gang!
1. Velg riktig brød
Brødet er innpakningen av sandwichen og siden vi «spiser med øynene», er valg av brød enormt viktig for om kunden lar seg friste av ditt utvalg av påsmurt. Velg derfor et brød som passer både til spisesituasjonen og fyllet.
Forbrukere er også i økende grad opptatt av grove og sunne brødvarianter og navigerer etter brødskalaen og nøkkelhullsmerket. I en disk er det derfor viktig å gi kundene valgmuligheter og sørge for at produktene er godt merket.
Disse produktene passer perfekt til påsmurt
2. Sørg for flere teksturer
Sørg for at påsmurt alltid inneholder både kremete og crispy ingredienser og at sandwichen gir litt tyggemotstand. Denne kombinasjonen har alt å si for smaksopplevelsen. Hakkede eller hele nøtter og sprø grønnsaker gir sandwichen et løft, både tekstur- og lydmessig. Vi spiser med alle sansene!
Les også: Ideer til påsmurte baguetter med vegansk pålegg
3. Balanser smakene
Prøv å få med noe søtt, salt og syrlig. En god balanse gjør smaksløkene lykkelige! Urter er for eksempel med på å forsterke smaken og gir et preg av kvalitet og håndverk. Det er også superenkelt å lage dine egne spreads av en nøytral smøreost, smør eller majones tilsatt ulike urter og krydder.
4. Varier proteinkilden
Kylling, fisk, kjøtt, egg og meieriprodukter inneholder mye proteiner. Det er dette som har hovedansvaret for å gjøre oss mette. Sørg derfor for å variere innholdet av både animalisk og plantebasert protein, og våg å eksperimentere med krydder og smaker. Det er ofte pålegg og fyll som bestemmer hva du kaller sandwichen. Sørg også for å variere menyen av påsmurt.
Prøv alternative fyll og pålegg!
5. Ikke glem farge og friskhet!
Tenk utseende, farge og friskhet når du lager påsmurt! Bruk ferske, fargerike råvarer og ikke vær gjerrig med det “grønne”. La gjerne salat og andre grønnsaker være godt synlig, men unngå “våte” grønnsaker som gjør brødet mykt. Tilfør gjerne ekstra smak ved å grille eller steke grønnsaker som squash, paprika, løk, og tomater, og skjær grønnsakene på nye måter for å få en ny look.
Tips til valg av brød, skjæreteknikker, hvordan du lager egne spreads og ikke minst forslag til kombinasjoner av brød, pålegg og grønne elementer finner du i Smøreguiden.