Husk tema- og matdager når du planlegger menyen for 2025
Forventninger selger. Derfor bør du gi gjestene skolebrød på skolebrødets dag, kanelboller på kanelbollens dag og etablere faste temadager i kantinen.
Tradisjonsrike og etablerte matdager er fine anledninger til å skape mersalg - enten du driver en kantine, kafé eller annet serveringssted. Merk deg disse når du skal planlegge menyen for neste år. Det trenger ikke å være mye jobb!
Ta for eksempel skolebrødets dag siste fredag før sommerferien, eller kanelbollens dag 4. oktober. Har du ferdig deig av skolebrød i fryseren, er det bare å tine, heve og steke. Du kan til og med velge ferdighevede kanelboller og ha rykende fersk bakst klar på en drøy time.
Full liste over mat- og temadager finner du under. Print den gjerne ut og heng opp på kjøkkenet så du husker dem.
Dersom du ønsker å promotere dagene, har vi gjort det enkelt for deg og laget ferdige salgsplakater du kan laste ned fra nettsiden vår. Finner du ikke det du trenger, ta kontakt med Tone så fikser hun det!
Lag egne matdager og selg massevis av fersk bakst
Driver du kantine, kan det være lurt å etablere dine egne ukentlige eller månedlige matdager, slik at gjestene dine kan glede seg til det som venter i kantina. Kanskje kan pizzaonsdag eller burgertorsdag til og med gjøre at besøkstallene går opp og blir mer forutsigbare?
Våg å være litt utradisjonell. Kanskje du kan bytte ut vaffelfredag med bollefredag, og by på skolebrød én uke og kanelsnurrer den neste? Fersk bakst slår alltid an.
Eller hva med en egen sandwichdag der du varierer med smaker fra hele verden? I så fall finner du massevis av inspirasjon i sandwichguiden "En verden av påsmurt". Her er det bare fantasien som setter grensene.
Årets tema- og matdager 2025
Januar
17: Grisens dag
30: Internasjonal croissantdag
Februar
9: Morsdag (andre søndag i februar)
14: Valentinesdagen
Uke 8/9: Vinterferie
Mars
2: Fastelavn
4: Pannekakedagen / Feitetirsdag (tirsdag etter fastelavn)
6: Fiskens dag
8: Kvinnedagen
25: Vaffeldagen
April
4: Gulrotdagen
8: Kakedagen
Uke 16/17: Påskeferie
Mai
10: Årets første grilldag (andre lørdag i mai)
17: Grunnlovsdagen
28: Burgerdagen
Juni
1: Verdens melkedag
5: Verdens miljødag
7: Internasjonal mattrygghetsdag
14: Sjømatens dag (andre lørdag i juni)
20: Skolebrødets dag (siste fredag før sommerferien)
23: Sankthans
Juli
16: Internasjonal pølsedag (tredje onsdag i juli)
August
Uke 33/34: Skolestart
September
6: Internasjonal bacondag (første lørdag i september)
25: Fårikålens dag (siste torsdag i september)
30: Norsk epledag (siste tirsdag i september)
29: Internasjonal dag mot matsvinn
Oktober
1: Verdens vegetardag
1: Potetdagen (onsdag i uke 40)
4: Kanelbollens dag
10: Verdens eggdag (andre fredag i oktober)
16: Verdens brøddag / verdens matdag
23: Grøtdagen
31: Ostens dag (siste fredag i oktober)
31: Halloween
Oktober: Rosa sløyfe-aksjon for brystkreftforskning
Uke 40/41: Høstferie
November
9: Farsdag (andre søndag i november)
15: Fullkornsdagen
27: Thanksgiving (fjerde torsdag i november)
November: Movember-aksjon for prostatakreftforskning
Desember
13: Luciadagen
Desember: Førjulstid