Fersk bakst til påske er enkelt med ferdig deig i fryseren
Kos hører påsken til – enten man er på hytta, bor på hotell, er innom en turisthytte på fjellet eller nyter bypåske på kafé. Påskeboller og fersk bakst er enkelt om du har ferdig deig i fryseren.
Ferske boller trenger ikke å ta tid. Om du har ferdig deig i fryseren, kan du tine, heve og steke når du trenger det. Enda enklere er det om du velger ferdighevede kanelknuter eller kardemommeknuter som kun tines og stekes. Da har du nydelig fersk bakst i løpet av en drøy time.
Her har jeg samlet noen tips til hva du kan gjøre for å selge mest mulig fersk bakst i påsken.
5 tips for å selge masse fersk bakst i påsken
- Lag dine egne påskeboller ved å forme ferdig deig av hveteboller, solskinnsboller eller skolebrød og pynte dem litt annerledes. Den ferdige deigen tines under plast på kjøl over natten og formes (om du ønsker det) som du vil før steking. Tenk så deilig å kunne nyte en deilig påskebolle i solveggen!
- Selg ferske boller i resepsjonen, gjerne som flerpakk. Hva er vel bedre enn en bolle når blodsukkeret er på vei ned? Duften av nystekt og synet av fersk bakst selger, så sørg for å steke flere ganger om dagen. Om det blir mye besøk, er ferdighevede produkter perfekte.
- Tilby «turposer» med for eksempel fem kanelsnurrer eller rosinboller som kan tas med på skitur. Eller kanskje du skal tilby miksposer?
- Ha ferske boller og nystekt hvetebakst på roomservice-menyen. Dette vil garantert falle i smak hos både voksne og barn!
- Bruk ferdigstekte bakervarer om du mangler ovn og utstyr. Du kan nemlig selge fersk bakst likevel. Utvalget av søtbakst er tilpasset ulike situasjoner slik at alle kan servere søtbakst uavhengig av kjøkkenfasilitetene. Du kan for eksempel tine noen fargerike donuts, gulrotkaker eller brownies.
PS! Om du ikke har tid til å tine og heve, kan du steke noen lekre croissanter eller wienerbakst rett fra frys eller bruke ferdigstekte produkter.
Det er altså ingen grunn til å droppe fersk bakst til påske. Det vil garantert gi fornøyde påskegjester.
Les også: Spar tid, energi og matsvinn med ferdigstekt bake-off