Vil du bli kjent for skolebrødene dine? Det er enkelt med frosne boller.
En disk bugnende av fristende, fersk bakst selger. Vil DU bli kjent for skolebrødene dine? Det er enkelt. Her har jeg har samlet noen tips som hjelper deg å lykkes med skolebrød av frosne boller.
Skolebrødet – som faktisk kalles «12-øres» på Sørlandet fordi det var dette bollen kostet da den dukket opp på 50-tallet – er en av de mest spiste hvetebollene i Norge. Den er spesielt populær blant skoleelever og har til og med sin egen dag – siste fredag før skoleferien. I 2024 faller skolebrødets dag på 21. juni.
Dersom du velger frosne boller, altså bake-off-boller, til ditt serveringssted, er veien fra ferdig deig i fryseren til perfekte skolebrød kort. Du kan tine, heve og steke skolebrød som kommer ferdig med vaniljekrem eller rett og slett lage skolebrød av bake-off-bollene du kanskje allerede har i fryseren.
Se hvordan du lager perfekte skolebrød av bake-off-boller i denne bakeskolevideoen.
7 tips for å lykkes med skolebrød av frosne boller
Lager du skolebrød av bake-off-boller, sparer du tid og alle bollene får samme gode kvalitet. Samtidig er det enkelt å lage store mengder med god gjærbakst, for eksempel til dager som skolebrødets dag.
Følger du tipsene under, kan du gjøre skolebrødene og gjærbaksten du selger til en snakkis.
- Avkjøl før dekorering: For varm bakst vil føre til at melisen renner av.
- Stek ofte: Duften av fersk gjærbakst i lokalet selger, så tin bollene på kjøl over natten, men stek flere ganger i løpet av dagen. Om det går unna, kan du ta opp mer av fryseren, tine tre timer i romtemperatur og heve i heveskap i 40-50 minutter. Deretter er nystekte boller et faktum etter 8-10 minutter i ovnen!
- Fyll disken: Når disken bugner av fristende hvetebakst med skolebrød i fokus, tiltrekker du deg kunder som i utgangspunktet kanskje ikke hadde tenkt til å kjøpe.
- Selg flerpakk: Selg flere skolebrød til rabattert pris og øk volumet. Kanskje kan du friste vennegjengen eller barnefamilien med en pose med ferske boller?
- Tilby forhåndsbestilling: La kundene forhåndsbestille skolebrød til barnebursdager, kundemøter, fredagskos eller andre anledninger.
- Marker merkedager: Skolebrødets dag må selvfølgelig markeres, men også andre merkedager er perfekte anledninger til å feire med boller eller annen gjærbakst. Last ned salgsplakater for å promotere merkedagene.
- Lag kreative skolebrødvarianter: Ved å gjøre noen enkle grep, kan du lage spennende, nye bollevarianter av ferdig deig du har i fryseren din. Dersom du setter flere deigemner sammen, kan du variere utvalget i disken og øke inntjeningen.
Se hele utvalget av gratis salgsplakter her
Sett sammen flere bake-off-boller til kaker
- Prinsessekake av skolebrød: Syv emner med ferdig deig av skolebrød sammen i en ring blir en prinsessekake. Pyntes med melis etter avkjøling.
- Skolebrødstang: Sett sammen valgfritt antall deigemner av hvetebolle etter tining, lag et snitt i hver bolle og hev som normalt. Sprøyt på vaniljekrem etter heving og pensle med egg. Stek og pynt med melis og kokos når skolebrødstangen er avkjølt.
- Luksusskolebrød: Erstatt melis med ostekrem av kremost, melis, vaniljesukker og smør før du dypper skolebrødet i kokos.
Flere tips til hvordan du kan ta gjærbaksten din til nye høyder finner du i denne e-boken.
Tips! Ved å tilsette konditorfarge i melis og kokos, kan du skape nye fristelser og økt kjøpelyst hos kundene dine. Dersom du selger iskrem, kan istoppingen brukes som pynt til skolebrødet.
Vi baker.
Du steker.
Kunden elsker det.